Exclusive only  
Color search  
Orientation
Release
License
People
Age Group
Ethnicity
Image size
more filters

Recent searches

Loading...
Vertical
Vertical
Vertical
Vertical
Clear filters 
Close up portrait of a chinstrap penguin (Pygoscelis antarcticus), Half Moon Island, Antarctica, Polar Regions
741-5173 - Close up portrait of a chinstrap penguin (Pygoscelis antarcticus), Half Moon Island, Antarctica, Polar Regions
Portrait of a chinstrap penguin (Pygoscelis antarcticus), Half Moon Island, Antarctica, Polar Regions
741-5172 - Portrait of a chinstrap penguin (Pygoscelis antarcticus), Half Moon Island, Antarctica, Polar Regions
Close up portrait of a chinstrap penguin (Pygoscelis antarcticus), Half Moon Island, Antarctica, Polar Regions
741-5171 - Close up portrait of a chinstrap penguin (Pygoscelis antarcticus), Half Moon Island, Antarctica, Polar Regions
Chinstrap penguin colony (Pygoscelis antarctica), Saunders Island, South Sandwich Islands, Antarctica, Polar Regions
1184-811 - Chinstrap penguin colony (Pygoscelis antarctica), Saunders Island, South Sandwich Islands, Antarctica, Polar Regions
Chinstrap penguin group (Pygoscelis antarctica), Saunders island, South Sandwich Islands, Antarctica, Polar Regions
1184-809 - Chinstrap penguin group (Pygoscelis antarctica), Saunders island, South Sandwich Islands, Antarctica, Polar Regions
Antarctic fur seals (Arctocephalus gazella) and a huge Chinstrap penguin colony (Pygoscelis antarctica) on a black volcanic beach, Saunders Island, South Sandwich Islands, Antarctica, Polar Regions
1184-810 - Antarctic fur seals (Arctocephalus gazella) and a huge Chinstrap penguin colony (Pygoscelis antarctica) on a black volcanic beach, Saunders Island, South Sandwich Islands, Antarctica, Polar Regions
Chinstrap penguin chick (Pygoscelis antarctica) on a black volcanic beach, Saunders Island, South Sandwich Islands, Antarctica, Polar Regions
1184-806 - Chinstrap penguin chick (Pygoscelis antarctica) on a black volcanic beach, Saunders Island, South Sandwich Islands, Antarctica, Polar Regions
Chinstrap Penguin portrait, Pygoscelis antarcticus, Half Moon Island, South Shetland Islands
917-592 - Chinstrap Penguin portrait, Pygoscelis antarcticus, Half Moon Island, South Shetland Islands
Chinstrap Penguin portrait, Pygoscelis antarcticus, Half Moon Island, South Shetland Islands
917-591 - Chinstrap Penguin portrait, Pygoscelis antarcticus, Half Moon Island, South Shetland Islands
A Chinstrap Penguin, Pygoscelis antarctica, at Hannah Point on Livingston Island in the South Shetland Islands, Antarctic. Behind the penguin is lots of greenery, plants that are expanding as the Antarctic Peninsular warms as a result of climate change,
911-10444 - A Chinstrap Penguin, Pygoscelis antarctica, at Hannah Point on Livingston Island in the South Shetland Islands, Antarctic. Behind the penguin is lots of greenery, plants that are expanding as the Antarctic Peninsular warms as a result of climate change,
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarcticus) porpoising, Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Polar Regions
917-573 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarcticus) porpoising, Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Polar Regions
Chinstrap penguins (Pygoscelis antarcticus) porpoising in front of expedition ship, Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Polar Regions
917-574 - Chinstrap penguins (Pygoscelis antarcticus) porpoising in front of expedition ship, Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Polar Regions
Chinstrap penguins, Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica
1174-1544 - Chinstrap penguins, Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica
Chinstrap penguins on iceberg, Pygoscelis antarcticus, Orkney Islands, Antarctica
1173-3793 - Chinstrap penguins on iceberg, Pygoscelis antarcticus, Orkney Islands, Antarctica
Chinstrap penguins on iceberg, Pygoscelis antarctica, Antarctica
1173-4226 - Chinstrap penguins on iceberg, Pygoscelis antarctica, Antarctica
Chinstrap penguins, Pygoscelis antarctica on iceberg in Antarctica
1173-1454 - Chinstrap penguins, Pygoscelis antarctica on iceberg in Antarctica
Chinstrap penguins on iceberg, Pygoscelis antarcticus, Antarctica
1173-4223 - Chinstrap penguins on iceberg, Pygoscelis antarcticus, Antarctica
Chinstrap penguins on iceberg, Pygoscelis antarctica, Antarctica
1173-4228 - Chinstrap penguins on iceberg, Pygoscelis antarctica, Antarctica
Chinstrap penguin, Pygoscelis antarctica, South Georgia Island
1173-4227 - Chinstrap penguin, Pygoscelis antarctica, South Georgia Island
Chinstrap penguins on iceberg, Pygoscelis antarcticus, Orkney Islands, Antarctica
1173-3296 - Chinstrap penguins on iceberg, Pygoscelis antarcticus, Orkney Islands, Antarctica
Chinstrap penguins on iceberg, Pygoscelis antarctica, Antarctica
1173-4225 - Chinstrap penguins on iceberg, Pygoscelis antarctica, Antarctica
Chinstrap penguins on iceberg, Pygoscelis antarctica, Antarctica
1173-1455 - Chinstrap penguins on iceberg, Pygoscelis antarctica, Antarctica
Chinstrap penguins on Half Moon Island, in the South Shetland Islands, Antarctica, Half Moon Island, South Shetland Islands
1173-278 - Chinstrap penguins on Half Moon Island, in the South Shetland Islands, Antarctica, Half Moon Island, South Shetland Islands
Chinstrap penguins on Half Moon Island, in the South Shetland Islands, Antarctica, Half Moon Island, South Shetland Islands
1173-279 - Chinstrap penguins on Half Moon Island, in the South Shetland Islands, Antarctica, Half Moon Island, South Shetland Islands
Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarcticus) feeding chick, Neko Harbour, Antarctic Peninsula, Antarctica, Polar Regions
917-559 - Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarcticus) feeding chick, Neko Harbour, Antarctic Peninsula, Antarctica, Polar Regions
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarcticus), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antactica, Polar Regions
917-557 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarcticus), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antactica, Polar Regions
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarcticus) on an iceberg near Deception Island, South Shetland Islands, Antarctica, Polar Regions
917-551 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarcticus) on an iceberg near Deception Island, South Shetland Islands, Antarctica, Polar Regions
Chinstrap Penguin (Pygoscelis antarcticus) adult and chick, Hannah Point, South Shetland Islands, Antarctica, Polar Regions
917-529 - Chinstrap Penguin (Pygoscelis antarcticus) adult and chick, Hannah Point, South Shetland Islands, Antarctica, Polar Regions
Chinstrap Penguin (Pygoscelis antarcticus), Hannah Point, South Shetland Islands, Antarctica, Polar Regions
917-527 - Chinstrap Penguin (Pygoscelis antarcticus), Hannah Point, South Shetland Islands, Antarctica, Polar Regions
Chinstrap Penguin (Pygoscelis antarcticus), Orne Harbour, Antarctic Peninsula, Antarctica, Polar Regions
917-538 - Chinstrap Penguin (Pygoscelis antarcticus), Orne Harbour, Antarctic Peninsula, Antarctica, Polar Regions
Chinstrap Penguin (Pygoscelis antarcticus) group, Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Polar Regions
917-525 - Chinstrap Penguin (Pygoscelis antarcticus) group, Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Polar Regions
Chinstrap Penguins (Pygoscelis antarcticus), Orne Harbour, Antarctic Peninsula, Antarctica, Polar Regions
917-537 - Chinstrap Penguins (Pygoscelis antarcticus), Orne Harbour, Antarctic Peninsula, Antarctica, Polar Regions
Adult gentoo penguins (Pygoscelis papua) and chinstrap penguins (Pygoscelis antarctica), Elephant Island, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
1112-1117 - Adult gentoo penguins (Pygoscelis papua) and chinstrap penguins (Pygoscelis antarctica), Elephant Island, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
1112-1106 - Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
1112-1101 - Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
1112-1100 - Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
1112-1104 - Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
1112-1105 - Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
1112-1103 - Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) chick, Hannah Point, Livingston Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
1112-1099 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) chick, Hannah Point, Livingston Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
1112-1102 - Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Half Moon Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
Adult gentoo penguins (Pygoscelis papua) and chinstrap penguins (Pygoscelis antarctica) reflected in tide pool, Elephant Island, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
1112-1116 - Adult gentoo penguins (Pygoscelis papua) and chinstrap penguins (Pygoscelis antarctica) reflected in tide pool, Elephant Island, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) chick, Hannah Point, Livingston Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
1112-1098 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) chick, Hannah Point, Livingston Island, South Shetland Islands, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
Adult chinstrap penguins (Pygoscelis antarctica), Cuverville Island, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
1112-1016 - Adult chinstrap penguins (Pygoscelis antarctica), Cuverville Island, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Port Lockroy, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
1112-1017 - Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica), Port Lockroy, Antarctica, Southern Ocean, Polar Regions
Chinstrap penguins (Pygoscelis antarcticus) colony on half Moon Bay, South Shetland Islands, Antarctica, Polar Regions
816-4437 - Chinstrap penguins (Pygoscelis antarcticus) colony on half Moon Bay, South Shetland Islands, Antarctica, Polar Regions
Chinstrap penguins (Pygoscelis Antarctica) walking up a glacial ice cap, Half Moon Island, South Shetland Island, Antarctic Peninsula, Antarctica, Polar Regions
1131-7 - Chinstrap penguins (Pygoscelis Antarctica) walking up a glacial ice cap, Half Moon Island, South Shetland Island, Antarctic Peninsula, Antarctica, Polar Regions
Chinstrap Penguins, Pygoscelis antarctica, Antarctica
1113-86105 - Chinstrap Penguins, Pygoscelis antarctica, Antarctica
Chinstrap Penguins, Pygoscelis Antarctica, Antarctic
1113-86166 - Chinstrap Penguins, Pygoscelis Antarctica, Antarctic
Chinstrap penguin. Pygoscelis antarctica. In rocky colony. Antarctica
1191-25 - Chinstrap penguin. Pygoscelis antarctica. In rocky colony. Antarctica
Chinstrap penguins (Pygoscelis antarctica) on large ice floe Antarctica
977-2 - Chinstrap penguins (Pygoscelis antarctica) on large ice floe Antarctica
Side profile of Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) Antarctica
977-1 - Side profile of Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) Antarctica
Two displaying Chinstrap Penguins (Pygoscelis antarcticus). Livingston Island, Antarctica
909-218 - Two displaying Chinstrap Penguins (Pygoscelis antarcticus). Livingston Island, Antarctica
Adult Chinstrap Penguin (Pygoscelis antarcticus) with almost grown up chick. Livingston Island, Antarctica
909-219 - Adult Chinstrap Penguin (Pygoscelis antarcticus) with almost grown up chick. Livingston Island, Antarctica
Chinstrap Penguin (Pygoscelis Antarcticus) jumping out of water.  Hannah Point, Livingston Island, Antarctic Peninsula, Antarctica.
909-57 - Chinstrap Penguin (Pygoscelis Antarcticus) jumping out of water. Hannah Point, Livingston Island, Antarctic Peninsula, Antarctica.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) chick, Hannah Point, Antarctica, Southern Ocean.
1034-114 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) chick, Hannah Point, Antarctica, Southern Ocean.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) 'highway' for those coming and going on shore, Deception Island, Antarctica, Southern Ocean.
1034-116 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) 'highway' for those coming and going on shore, Deception Island, Antarctica, Southern Ocean.
Pair of Skua's (Catharacta sp.) attacking and killing chinstrap penguin, Deception Island, Antarctica, Southern Ocean.
1034-112 - Pair of Skua's (Catharacta sp.) attacking and killing chinstrap penguin, Deception Island, Antarctica, Southern Ocean.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) with chick, Hannah Point, Antarctica, Southern Ocean.
1034-118 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) with chick, Hannah Point, Antarctica, Southern Ocean.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) with chick, Hannah Point, Antarctica, Southern Ocean.
1034-117 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) with chick, Hannah Point, Antarctica, Southern Ocean.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) on rock with green algae, Hannah Point, Antarctica, Southern Ocean.
1034-119 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) on rock with green algae, Hannah Point, Antarctica, Southern Ocean.
Adult Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) with chicks. Hannah point, Antartica, Southern Ocean.
1034-120 - Adult Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) with chicks. Hannah point, Antartica, Southern Ocean.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) carrying pebble for nesting, Deception Island, Antarctica, Southern Ocean.
1034-115 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) carrying pebble for nesting, Deception Island, Antarctica, Southern Ocean.
Southern giant petrel (Macronectes giganteus) white morph, and chinstrap penguins (Pygocelis antarctica), NB: penguins standing their ground against the petrel, antarctica, Southern Oceanl
1034-111 - Southern giant petrel (Macronectes giganteus) white morph, and chinstrap penguins (Pygocelis antarctica), NB: penguins standing their ground against the petrel, antarctica, Southern Oceanl
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) with chicks, Hannah Point, Antarctica, Southern Ocean.
1034-113 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) with chicks, Hannah Point, Antarctica, Southern Ocean.
Chinstrap penguin pair (Pygoscelis antarctica) at colony on Bailey Head on Deception Island in the South Shetland Islands near the Antarctic Peninsula. There are an estimated over 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
979-1667 - Chinstrap penguin pair (Pygoscelis antarctica) at colony on Bailey Head on Deception Island in the South Shetland Islands near the Antarctic Peninsula. There are an estimated over 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
A very rare sighting of a lone adult king penguin (Aptenodytes patagonicus) among breeding and nesting colonies of both gentoo and chinstrap penguins on Barrentos Island in the Aitcho Island Group, South Shetland Islands, Antarctica. King penguins are rarely found below 60 degrees south, and almost never on the Antarctic Peninsula. This lone adult is most likely from the island of South Georgia, almost 900 miles away from where it is now. It most likely was out foraging and stopped here on Barrentos to rest.
979-1467 - A very rare sighting of a lone adult king penguin (Aptenodytes patagonicus) among breeding and nesting colonies of both gentoo and chinstrap penguins on Barrentos Island in the Aitcho Island Group, South Shetland Islands, Antarctica. King penguins are rarely found below 60 degrees south, and almost never on the Antarctic Peninsula. This lone adult is most likely from the island of South Georgia, almost 900 miles away from where it is now. It most likely was out foraging and stopped here on Barrentos to rest.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony on Bailey Head on Deception Island in the South Shetland Islands near the Antarctic Peninsula. There are an estimated over 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Model released Annie Guinn, # AG1107.
979-2394 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony on Bailey Head on Deception Island in the South Shetland Islands near the Antarctic Peninsula. There are an estimated over 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Model released Annie Guinn, # AG1107.
A very rare sighting of a lone adult king penguin (Aptenodytes patagonicus) among breeding and nesting colonies of both gentoo and chinstrap penguins on Barrentos Island in the Aitcho Island Group, South Shetland Islands, Antarctica. King penguins are rarely found below 60 degrees south, and almost never on the Antarctic Peninsula. This lone adult is most likely from the island of South Georgia, almost 900 miles away from where it is now. It most likely was out foraging and stopped here on Barrentos to rest.
979-1472 - A very rare sighting of a lone adult king penguin (Aptenodytes patagonicus) among breeding and nesting colonies of both gentoo and chinstrap penguins on Barrentos Island in the Aitcho Island Group, South Shetland Islands, Antarctica. King penguins are rarely found below 60 degrees south, and almost never on the Antarctic Peninsula. This lone adult is most likely from the island of South Georgia, almost 900 miles away from where it is now. It most likely was out foraging and stopped here on Barrentos to rest.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) in surf conditions at Baily Head on Deception Island, South Shetland Island Group, Antarctica. MORE INFO There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic Peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
979-7713 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) in surf conditions at Baily Head on Deception Island, South Shetland Island Group, Antarctica. MORE INFO There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic Peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony on the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Their name derives from the narrow black band under their heads which makes it appear as if they are wearing black helmets, making them one of the most easily identified types of penguin. Other names for them are "Ringed Penguins", "Bearded Penguins", and "Stonecracker Penguins" due to their harsh call. They grow to 68 cm (27 in). The average adult weight of a Chinstrap Penguin is 4.5 kg (10 lbs). Weight can range from 3 to 6 kg (6.6-13.2 lbs), with males being slightly larger and weight varying based on where the penguin is in the breeding cycle. Their diet consists of krill, shrimp, and fish. On land they build circular nests from stones, and lay two eggs, which are incubated by both the male and the female for shifts of five to ten days. They can also breed on icebergs, though they prefer non-icy conditions. The chicks hatch after about 35 days, and have fluffy gray backs and white fronts. The chicks stay in the nest for 20?30 days before they go to join a creche. At around 50?60 days old, they moult, gaining their adult plumage and go to sea. The Chinstrap Penguin was first described by German naturalist Forster in 1781. Its specific epithet was often seen as antarctica, however a 2002 review determined the genus Pygoscelis was masculine, and hence the correct binomial name is Pygoscelis antarcticus.
979-4894 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony on the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Their name derives from the narrow black band under their heads which makes it appear as if they are wearing black helmets, making them one of the most easily identified types of penguin. Other names for them are "Ringed Penguins", "Bearded Penguins", and "Stonecracker Penguins" due to their harsh call. They grow to 68 cm (27 in). The average adult weight of a Chinstrap Penguin is 4.5 kg (10 lbs). Weight can range from 3 to 6 kg (6.6-13.2 lbs), with males being slightly larger and weight varying based on where the penguin is in the breeding cycle. Their diet consists of krill, shrimp, and fish. On land they build circular nests from stones, and lay two eggs, which are incubated by both the male and the female for shifts of five to ten days. They can also breed on icebergs, though they prefer non-icy conditions. The chicks hatch after about 35 days, and have fluffy gray backs and white fronts. The chicks stay in the nest for 20?30 days before they go to join a creche. At around 50?60 days old, they moult, gaining their adult plumage and go to sea. The Chinstrap Penguin was first described by German naturalist Forster in 1781. Its specific epithet was often seen as antarctica, however a 2002 review determined the genus Pygoscelis was masculine, and hence the correct binomial name is Pygoscelis antarcticus.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) chick head detail at colony on Useful Island near the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Their name derives from the narrow black band under their heads which makes it appear as if they are wearing black helmets, making them one of the most easily identified types of penguin. Other names for them are "Ringed Penguins", "Bearded Penguins", and "Stonecracker Penguins" due to their harsh call. They grow to 68 cm (27 in). The average adult weight of a Chinstrap Penguin is 4.5 kg (10 lbs). Weight can range from 3 to 6 kg (6.6-13.2 lbs), with males being slightly larger and weight varying based on where the penguin is in the breeding cycle. Their diet consists of krill, shrimp, and fish. On land they build circular nests from stones, and lay two eggs, which are incubated by both the male and the female for shifts of five to ten days. They can also breed on icebergs, though they prefer non-icy conditions. The chicks hatch after about 35 days, and have fluffy gray backs and white fronts. The chicks stay in the nest for 20?30 days before they go to join a creche. At around 50?60 days old, they moult, gaining their adult plumage and go to sea. The Chinstrap Penguin was first described by German naturalist Forster in 1781. Its specific epithet was often seen as antarctica, however a 2002 review determined the genus Pygoscelis was masculine, and hence the correct binomial name is Pygoscelis antarcticus.
979-7139 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) chick head detail at colony on Useful Island near the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Their name derives from the narrow black band under their heads which makes it appear as if they are wearing black helmets, making them one of the most easily identified types of penguin. Other names for them are "Ringed Penguins", "Bearded Penguins", and "Stonecracker Penguins" due to their harsh call. They grow to 68 cm (27 in). The average adult weight of a Chinstrap Penguin is 4.5 kg (10 lbs). Weight can range from 3 to 6 kg (6.6-13.2 lbs), with males being slightly larger and weight varying based on where the penguin is in the breeding cycle. Their diet consists of krill, shrimp, and fish. On land they build circular nests from stones, and lay two eggs, which are incubated by both the male and the female for shifts of five to ten days. They can also breed on icebergs, though they prefer non-icy conditions. The chicks hatch after about 35 days, and have fluffy gray backs and white fronts. The chicks stay in the nest for 20?30 days before they go to join a creche. At around 50?60 days old, they moult, gaining their adult plumage and go to sea. The Chinstrap Penguin was first described by German naturalist Forster in 1781. Its specific epithet was often seen as antarctica, however a 2002 review determined the genus Pygoscelis was masculine, and hence the correct binomial name is Pygoscelis antarcticus.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony on the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Their name derives from the narrow black band under their heads which makes it appear as if they are wearing black helmets, making them one of the most easily identified types of penguin. Other names for them are "Ringed Penguins", "Bearded Penguins", and "Stonecracker Penguins" due to their harsh call. They grow to 68 cm (27 in). The average adult weight of a Chinstrap Penguin is 4.5 kg (10 lbs). Weight can range from 3 to 6 kg (6.6-13.2 lbs), with males being slightly larger and weight varying based on where the penguin is in the breeding cycle. Their diet consists of krill, shrimp, and fish. On land they build circular nests from stones, and lay two eggs, which are incubated by both the male and the female for shifts of five to ten days. They can also breed on icebergs, though they prefer non-icy conditions. The chicks hatch after about 35 days, and have fluffy gray backs and white fronts. The chicks stay in the nest for 20?30 days before they go to join a creche. At around 50?60 days old, they moult, gaining their adult plumage and go to sea. The Chinstrap Penguin was first described by German naturalist Forster in 1781. Its specific epithet was often seen as antarctica, however a 2002 review determined the genus Pygoscelis was masculine, and hence the correct binomial name is Pygoscelis antarcticus.
979-4893 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony on the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Their name derives from the narrow black band under their heads which makes it appear as if they are wearing black helmets, making them one of the most easily identified types of penguin. Other names for them are "Ringed Penguins", "Bearded Penguins", and "Stonecracker Penguins" due to their harsh call. They grow to 68 cm (27 in). The average adult weight of a Chinstrap Penguin is 4.5 kg (10 lbs). Weight can range from 3 to 6 kg (6.6-13.2 lbs), with males being slightly larger and weight varying based on where the penguin is in the breeding cycle. Their diet consists of krill, shrimp, and fish. On land they build circular nests from stones, and lay two eggs, which are incubated by both the male and the female for shifts of five to ten days. They can also breed on icebergs, though they prefer non-icy conditions. The chicks hatch after about 35 days, and have fluffy gray backs and white fronts. The chicks stay in the nest for 20?30 days before they go to join a creche. At around 50?60 days old, they moult, gaining their adult plumage and go to sea. The Chinstrap Penguin was first described by German naturalist Forster in 1781. Its specific epithet was often seen as antarctica, however a 2002 review determined the genus Pygoscelis was masculine, and hence the correct binomial name is Pygoscelis antarcticus.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony near Point Wild on Elephant Island in the South Shetland Islands. This is where Sir Ernest Shackleton's men stayed for 131 days until rescue on August 30, 1916. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
979-1659 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony near Point Wild on Elephant Island in the South Shetland Islands. This is where Sir Ernest Shackleton's men stayed for 131 days until rescue on August 30, 1916. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
A very rare sighting of a lone adult king penguin (Aptenodytes patagonicus) among breeding and nesting colonies of both gentoo and chinstrap penguins on Barrentos Island in the Aitcho Island Group, South Shetland Islands, Antarctica. King penguins are rarely found below 60 degrees south, and almost never on the Antarctic Peninsula. This lone adult is most likely from the island of South Georgia, almost 900 miles away from where it is now. It most likely was out foraging and stopped here on Barrentos to rest.
979-1474 - A very rare sighting of a lone adult king penguin (Aptenodytes patagonicus) among breeding and nesting colonies of both gentoo and chinstrap penguins on Barrentos Island in the Aitcho Island Group, South Shetland Islands, Antarctica. King penguins are rarely found below 60 degrees south, and almost never on the Antarctic Peninsula. This lone adult is most likely from the island of South Georgia, almost 900 miles away from where it is now. It most likely was out foraging and stopped here on Barrentos to rest.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony on the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Their name derives from the narrow black band under their heads which makes it appear as if they are wearing black helmets, making them one of the most easily identified types of penguin. Other names for them are "Ringed Penguins", "Bearded Penguins", and "Stonecracker Penguins" due to their harsh call. They grow to 68 cm (27 in). The average adult weight of a Chinstrap Penguin is 4.5 kg (10 lbs). Weight can range from 3 to 6 kg (6.6-13.2 lbs), with males being slightly larger and weight varying based on where the penguin is in the breeding cycle. Their diet consists of krill, shrimp, and fish. On land they build circular nests from stones, and lay two eggs, which are incubated by both the male and the female for shifts of five to ten days. They can also breed on icebergs, though they prefer non-icy conditions. The chicks hatch after about 35 days, and have fluffy gray backs and white fronts. The chicks stay in the nest for 20?30 days before they go to join a creche. At around 50?60 days old, they moult, gaining their adult plumage and go to sea. The Chinstrap Penguin was first described by German naturalist Forster in 1781. Its specific epithet was often seen as antarctica, however a 2002 review determined the genus Pygoscelis was masculine, and hence the correct binomial name is Pygoscelis antarcticus.
979-4884 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony on the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Their name derives from the narrow black band under their heads which makes it appear as if they are wearing black helmets, making them one of the most easily identified types of penguin. Other names for them are "Ringed Penguins", "Bearded Penguins", and "Stonecracker Penguins" due to their harsh call. They grow to 68 cm (27 in). The average adult weight of a Chinstrap Penguin is 4.5 kg (10 lbs). Weight can range from 3 to 6 kg (6.6-13.2 lbs), with males being slightly larger and weight varying based on where the penguin is in the breeding cycle. Their diet consists of krill, shrimp, and fish. On land they build circular nests from stones, and lay two eggs, which are incubated by both the male and the female for shifts of five to ten days. They can also breed on icebergs, though they prefer non-icy conditions. The chicks hatch after about 35 days, and have fluffy gray backs and white fronts. The chicks stay in the nest for 20?30 days before they go to join a creche. At around 50?60 days old, they moult, gaining their adult plumage and go to sea. The Chinstrap Penguin was first described by German naturalist Forster in 1781. Its specific epithet was often seen as antarctica, however a 2002 review determined the genus Pygoscelis was masculine, and hence the correct binomial name is Pygoscelis antarcticus.
Curious adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) inspects the camera on Deception Island, Antarctica.
979-1634 - Curious adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) inspects the camera on Deception Island, Antarctica.
A lone adult Adelie penguin (Pygoscelis adeliae) on an iceberg off Port Lockroy, Antarctica.  There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
979-1626 - A lone adult Adelie penguin (Pygoscelis adeliae) on an iceberg off Port Lockroy, Antarctica. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony on the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Their name derives from the narrow black band under their heads which makes it appear as if they are wearing black helmets, making them one of the most easily identified types of penguin. Other names for them are "Ringed Penguins", "Bearded Penguins", and "Stonecracker Penguins" due to their harsh call. They grow to 68 cm (27 in). The average adult weight of a Chinstrap Penguin is 4.5 kg (10 lbs). Weight can range from 3 to 6 kg (6.6-13.2 lbs), with males being slightly larger and weight varying based on where the penguin is in the breeding cycle. Their diet consists of krill, shrimp, and fish. On land they build circular nests from stones, and lay two eggs, which are incubated by both the male and the female for shifts of five to ten days. They can also breed on icebergs, though they prefer non-icy conditions. The chicks hatch after about 35 days, and have fluffy gray backs and white fronts. The chicks stay in the nest for 20?30 days before they go to join a creche. At around 50?60 days old, they moult, gaining their adult plumage and go to sea. The Chinstrap Penguin was first described by German naturalist Forster in 1781. Its specific epithet was often seen as antarctica, however a 2002 review determined the genus Pygoscelis was masculine, and hence the correct binomial name is Pygoscelis antarcticus.
979-4879 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony on the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Their name derives from the narrow black band under their heads which makes it appear as if they are wearing black helmets, making them one of the most easily identified types of penguin. Other names for them are "Ringed Penguins", "Bearded Penguins", and "Stonecracker Penguins" due to their harsh call. They grow to 68 cm (27 in). The average adult weight of a Chinstrap Penguin is 4.5 kg (10 lbs). Weight can range from 3 to 6 kg (6.6-13.2 lbs), with males being slightly larger and weight varying based on where the penguin is in the breeding cycle. Their diet consists of krill, shrimp, and fish. On land they build circular nests from stones, and lay two eggs, which are incubated by both the male and the female for shifts of five to ten days. They can also breed on icebergs, though they prefer non-icy conditions. The chicks hatch after about 35 days, and have fluffy gray backs and white fronts. The chicks stay in the nest for 20?30 days before they go to join a creche. At around 50?60 days old, they moult, gaining their adult plumage and go to sea. The Chinstrap Penguin was first described by German naturalist Forster in 1781. Its specific epithet was often seen as antarctica, however a 2002 review determined the genus Pygoscelis was masculine, and hence the correct binomial name is Pygoscelis antarcticus.
A lone molting adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) in tussock grass on Prion Island in the Bay of Isles near South Georgia Island, South Atlantic Ocean.
979-1630 - A lone molting adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) in tussock grass on Prion Island in the Bay of Isles near South Georgia Island, South Atlantic Ocean.
Curious adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) inspects the camera on Deception Island, Antarctica.
979-1632 - Curious adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) inspects the camera on Deception Island, Antarctica.
A very rare sighting of a lone adult king penguin (Aptenodytes patagonicus) among breeding and nesting colonies of both gentoo and chinstrap penguins on Barrentos Island in the Aitcho Island Group, South Shetland Islands, Antarctica.
979-4248 - A very rare sighting of a lone adult king penguin (Aptenodytes patagonicus) among breeding and nesting colonies of both gentoo and chinstrap penguins on Barrentos Island in the Aitcho Island Group, South Shetland Islands, Antarctica.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) in surf conditions at Baily Head on Deception Island, South Shetland Island Group, Antarctica. MORE INFO There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic Peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
979-7720 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) in surf conditions at Baily Head on Deception Island, South Shetland Island Group, Antarctica. MORE INFO There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic Peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
An adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) returning to the nest at a breeding colony in a snowstorm on Half Moon Island near Livingston Island in the South Shetland Islands near the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million plus breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
979-1671 - An adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) returning to the nest at a breeding colony in a snowstorm on Half Moon Island near Livingston Island in the South Shetland Islands near the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million plus breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony in a snowstorm on Half Moon Island near Livingston Island in the South Shetland Islands near the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million plus breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
979-1674 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony in a snowstorm on Half Moon Island near Livingston Island in the South Shetland Islands near the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million plus breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony on the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Their name derives from the narrow black band under their heads which makes it appear as if they are wearing black helmets, making them one of the most easily identified types of penguin. Other names for them are "Ringed Penguins", "Bearded Penguins", and "Stonecracker Penguins" due to their harsh call. They grow to 68 cm (27 in). The average adult weight of a Chinstrap Penguin is 4.5 kg (10 lbs). Weight can range from 3 to 6 kg (6.6-13.2 lbs), with males being slightly larger and weight varying based on where the penguin is in the breeding cycle. Their diet consists of krill, shrimp, and fish. On land they build circular nests from stones, and lay two eggs, which are incubated by both the male and the female for shifts of five to ten days. They can also breed on icebergs, though they prefer non-icy conditions. The chicks hatch after about 35 days, and have fluffy gray backs and white fronts. The chicks stay in the nest for 20?30 days before they go to join a creche. At around 50?60 days old, they moult, gaining their adult plumage and go to sea. The Chinstrap Penguin was first described by German naturalist Forster in 1781. Its specific epithet was often seen as antarctica, however a 2002 review determined the genus Pygoscelis was masculine, and hence the correct binomial name is Pygoscelis antarcticus.
979-4896 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony on the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Their name derives from the narrow black band under their heads which makes it appear as if they are wearing black helmets, making them one of the most easily identified types of penguin. Other names for them are "Ringed Penguins", "Bearded Penguins", and "Stonecracker Penguins" due to their harsh call. They grow to 68 cm (27 in). The average adult weight of a Chinstrap Penguin is 4.5 kg (10 lbs). Weight can range from 3 to 6 kg (6.6-13.2 lbs), with males being slightly larger and weight varying based on where the penguin is in the breeding cycle. Their diet consists of krill, shrimp, and fish. On land they build circular nests from stones, and lay two eggs, which are incubated by both the male and the female for shifts of five to ten days. They can also breed on icebergs, though they prefer non-icy conditions. The chicks hatch after about 35 days, and have fluffy gray backs and white fronts. The chicks stay in the nest for 20?30 days before they go to join a creche. At around 50?60 days old, they moult, gaining their adult plumage and go to sea. The Chinstrap Penguin was first described by German naturalist Forster in 1781. Its specific epithet was often seen as antarctica, however a 2002 review determined the genus Pygoscelis was masculine, and hence the correct binomial name is Pygoscelis antarcticus.
Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) braying in a breeding colony in a snowstorm on Half Moon Island near Livingston Island in the South Shetland Islands near the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million plus breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
979-1673 - Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) braying in a breeding colony in a snowstorm on Half Moon Island near Livingston Island in the South Shetland Islands near the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million plus breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) parent and chicks in a huge colony at Baily Head on Deception Island in Bransfield Strait off the Antarctic Peninsula.
979-1653 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) parent and chicks in a huge colony at Baily Head on Deception Island in Bransfield Strait off the Antarctic Peninsula.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) parent and chicks in a huge colony at Baily Head on Deception Island in Bransfield Strait off the Antarctic Peninsula.
979-1651 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) parent and chicks in a huge colony at Baily Head on Deception Island in Bransfield Strait off the Antarctic Peninsula.
A very rare sighting of a lone adult king penguin (Aptenodytes patagonicus) among breeding and nesting colonies of both gentoo and chinstrap penguins on Barrentos Island in the Aitcho Island Group, South Shetland Islands, Antarctica. King penguins are rarely found below 60 degrees south, and almost never on the Antarctic Peninsula. This lone adult is most likely from the island of South Georgia, almost 900 miles away from where it is now. It most likely was out foraging and stopped here on Barrentos to rest.
979-1480 - A very rare sighting of a lone adult king penguin (Aptenodytes patagonicus) among breeding and nesting colonies of both gentoo and chinstrap penguins on Barrentos Island in the Aitcho Island Group, South Shetland Islands, Antarctica. King penguins are rarely found below 60 degrees south, and almost never on the Antarctic Peninsula. This lone adult is most likely from the island of South Georgia, almost 900 miles away from where it is now. It most likely was out foraging and stopped here on Barrentos to rest.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony at Baily Head on Deception Island, South Shetland Island Group, Antarctica. MORE INFO There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic Peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
979-7707 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony at Baily Head on Deception Island, South Shetland Island Group, Antarctica. MORE INFO There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic Peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) buried in snow at a breeding colony in a snowstorm on Half Moon Island near Livingston Island in the South Shetland Islands near the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million plus breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
979-1675 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) buried in snow at a breeding colony in a snowstorm on Half Moon Island near Livingston Island in the South Shetland Islands near the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million plus breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
A very rare sighting of a lone adult king penguin (Aptenodytes patagonicus) among breeding and nesting colonies of both gentoo and chinstrap penguins on Barrentos Island in the Aitcho Island Group, South Shetland Islands, Antarctica. King penguins are rarely found below 60 degrees south, and almost never on the Antarctic Peninsula. This lone adult is most likely from the island of South Georgia, almost 900 miles away from where it is now. It most likely was out foraging and stopped here on Barrentos to rest.
979-1468 - A very rare sighting of a lone adult king penguin (Aptenodytes patagonicus) among breeding and nesting colonies of both gentoo and chinstrap penguins on Barrentos Island in the Aitcho Island Group, South Shetland Islands, Antarctica. King penguins are rarely found below 60 degrees south, and almost never on the Antarctic Peninsula. This lone adult is most likely from the island of South Georgia, almost 900 miles away from where it is now. It most likely was out foraging and stopped here on Barrentos to rest.
A lone adult Macaroni Penguin (Eudyptes chrysolophus) among a chinstrap penguin colony at Point Wild on Elephant Island in the South Shetland Islands, Antarctica. There are about 18 million Macaroni Penguins in existence, and the number is decreasing. They are distributed from the sub-Antarctic to the Antarctic Peninsula. Penguins in genus Eudyptes are usually distinguished by yellow and black plumes on the top of their heads. Adult Macaroni Penguins average about 12 pounds (5.5 kilograms) in weight and average 28 inches (71 centimeters) in length. Their diet consists of a variety of crustaceans, mainly krill and squid. Although the number of Macaroni Penguins is currently high, the decline of the overall population in the last 30 years has resulted in the classification of the species as globally Vulnerable by the IUCN Red List of Threatened Species.
979-4437 - A lone adult Macaroni Penguin (Eudyptes chrysolophus) among a chinstrap penguin colony at Point Wild on Elephant Island in the South Shetland Islands, Antarctica. There are about 18 million Macaroni Penguins in existence, and the number is decreasing. They are distributed from the sub-Antarctic to the Antarctic Peninsula. Penguins in genus Eudyptes are usually distinguished by yellow and black plumes on the top of their heads. Adult Macaroni Penguins average about 12 pounds (5.5 kilograms) in weight and average 28 inches (71 centimeters) in length. Their diet consists of a variety of crustaceans, mainly krill and squid. Although the number of Macaroni Penguins is currently high, the decline of the overall population in the last 30 years has resulted in the classification of the species as globally Vulnerable by the IUCN Red List of Threatened Species.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony all braying together on Barrentos Island in the Aitcho Island Group in the South Shetland Islands near the Antarctic Peninsula. There are an estimated over 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
979-1656 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony all braying together on Barrentos Island in the Aitcho Island Group in the South Shetland Islands near the Antarctic Peninsula. There are an estimated over 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
Adult Adelie penguin (Pygoscelis adeliae) stealing a rock from a neighbors nest on breeding colony on Petermann Island, Antarctica.  There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
979-1624 - Adult Adelie penguin (Pygoscelis adeliae) stealing a rock from a neighbors nest on breeding colony on Petermann Island, Antarctica. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica.
Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) reflected in calm tidal water after returning from the sea to feed its chicks on Elephant Island, Antarctica.
979-1644 - Adult chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) reflected in calm tidal water after returning from the sea to feed its chicks on Elephant Island, Antarctica.
Adult chinstrap penguins (Pygoscelis antarctica) on icebergs in the South Orkney Island Group, Antarctica.
979-1629 - Adult chinstrap penguins (Pygoscelis antarctica) on icebergs in the South Orkney Island Group, Antarctica.
King penguins (Aptenodytes patagonicus) among breeding and nesting colonies of both gentoo and chinstrap penguins on Barrentos Island in the Aitcho Island Group, South Shetland Islands, Antarctica.
979-4251 - King penguins (Aptenodytes patagonicus) among breeding and nesting colonies of both gentoo and chinstrap penguins on Barrentos Island in the Aitcho Island Group, South Shetland Islands, Antarctica.
Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony on the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Their name derives from the narrow black band under their heads which makes it appear as if they are wearing black helmets, making them one of the most easily identified types of penguin. Other names for them are "Ringed Penguins", "Bearded Penguins", and "Stonecracker Penguins" due to their harsh call. They grow to 68 cm (27 in). The average adult weight of a Chinstrap Penguin is 4.5 kg (10 lbs). Weight can range from 3 to 6 kg (6.6-13.2 lbs), with males being slightly larger and weight varying based on where the penguin is in the breeding cycle. Their diet consists of krill, shrimp, and fish. On land they build circular nests from stones, and lay two eggs, which are incubated by both the male and the female for shifts of five to ten days. They can also breed on icebergs, though they prefer non-icy conditions. The chicks hatch after about 35 days, and have fluffy gray backs and white fronts. The chicks stay in the nest for 20?30 days before they go to join a creche. At around 50?60 days old, they moult, gaining their adult plumage and go to sea. The Chinstrap Penguin was first described by German naturalist Forster in 1781. Its specific epithet was often seen as antarctica, however a 2002 review determined the genus Pygoscelis was masculine, and hence the correct binomial name is Pygoscelis antarcticus.
979-4895 - Chinstrap penguin (Pygoscelis antarctica) colony on the Antarctic Peninsula. There are an estimated 2 million breeding pairs of chinstrap penguins in the Antarctic peninsula region alone, perhaps as many as 7.5 million breeding pairs in all of Antarctica. Their name derives from the narrow black band under their heads which makes it appear as if they are wearing black helmets, making them one of the most easily identified types of penguin. Other names for them are "Ringed Penguins", "Bearded Penguins", and "Stonecracker Penguins" due to their harsh call. They grow to 68 cm (27 in). The average adult weight of a Chinstrap Penguin is 4.5 kg (10 lbs). Weight can range from 3 to 6 kg (6.6-13.2 lbs), with males being slightly larger and weight varying based on where the penguin is in the breeding cycle. Their diet consists of krill, shrimp, and fish. On land they build circular nests from stones, and lay two eggs, which are incubated by both the male and the female for shifts of five to ten days. They can also breed on icebergs, though they prefer non-icy conditions. The chicks hatch after about 35 days, and have fluffy gray backs and white fronts. The chicks stay in the nest for 20?30 days before they go to join a creche. At around 50?60 days old, they moult, gaining their adult plumage and go to sea. The Chinstrap Penguin was first described by German naturalist Forster in 1781. Its specific epithet was often seen as antarctica, however a 2002 review determined the genus Pygoscelis was masculine, and hence the correct binomial name is Pygoscelis antarcticus.