Exclusive only  
Color search  
Orientation
Release
License
People
Age Group
Ethnicity
Image size
more filters

Recent searches

Loading...
939-73 - Spinetail devil rays ( Mobula mobular ) engaged in sexual courtship in Honda Bay, Palawan, the Philippines.
939-70 - Spinetail devil rays ( Mobula mobular ) engaged in sexual courtship in Honda Bay, Palawan, the Philippines.
939-75 - Snorkellers observing spinetail devil rays ( Mobula mobular ) engaged in sexual courtship in Honda Bay, Palawan, the Philippines.
939-72 - Spinetail devil rays ( Mobula mobular ) engaged in sexual courtship in Honda Bay, Palawan, the Philippines.
939-71 - Spinetail devil rays ( Mobula mobular ) engaged in sexual courtship in Honda Bay, Palawan, the Philippines.
939-74 - A group of snorkellers observing spinetail devil rays ( Mobula mobular ) engaged in sexual courtship in Honda Bay, Palawan, the Philippines.
939-69 - Spinetail devil rays ( Mobula mobular ) engaged in sexual courtship in Honda Bay, Palawan, the Philippines.
Male and female Antarctic fur seal (Arctocephalus gazella), showing extreme sexual dimorphism, King Edward Point, South Georgia, Polar Regions
971-183 - Male and female Antarctic fur seal (Arctocephalus gazella), showing extreme sexual dimorphism, King Edward Point, South Georgia, Polar Regions
Kingfishers (Alcedo atthis), copula, Swabian Alb biosphere reserve, Baden-Württemberg, Germany, Europe
832-381403 - Kingfishers (Alcedo atthis), copula, Swabian Alb biosphere reserve, Baden-Württemberg, Germany, Europe
Leopards (Panthera pardus), adult male and female, fighting after mating, South Africa, Africa
832-381391 - Leopards (Panthera pardus), adult male and female, fighting after mating, South Africa, Africa
African Penguins (Spheniscus demersus), copulating, Boulders Beach, Simon's Town, Western Cape, South Africa, Africa
832-381797 - African Penguins (Spheniscus demersus), copulating, Boulders Beach, Simon's Town, Western Cape, South Africa, Africa
Greater Flamingo (Phoenicopterus roseus), pair mating, copula, Camargue, Southern France, France, Europe
832-381738 - Greater Flamingo (Phoenicopterus roseus), pair mating, copula, Camargue, Southern France, France, Europe
Flamingos (Phoenicopteridae), mating, Camargue, Southern France, France, Europe
832-381231 - Flamingos (Phoenicopteridae), mating, Camargue, Southern France, France, Europe
Lions (Panthera leo), foreplay during mating, Masai Mara, Narok County, Kenya, Africa
832-379632 - Lions (Panthera leo), foreplay during mating, Masai Mara, Narok County, Kenya, Africa
Lions (Panthera leo) mating, Masai Mara, Narok County, Kenya, Africa
832-379633 - Lions (Panthera leo) mating, Masai Mara, Narok County, Kenya, Africa
Hoopoe (Upupa epops) pair mating, Tuscany, Italy, Europe
832-379627 - Hoopoe (Upupa epops) pair mating, Tuscany, Italy, Europe
Hoopoe (Upupa epops) pair mating, Tuscany, Italy, Europe
832-379626 - Hoopoe (Upupa epops) pair mating, Tuscany, Italy, Europe
African ostriches (Struthio camelus), mating, Etosha National Park, Namibia, Africa
832-379324 - African ostriches (Struthio camelus), mating, Etosha National Park, Namibia, Africa
Common toads (Bufo bufo), mating
832-368963 - Common toads (Bufo bufo), mating
Common frogs (Rana temporaria), mating, Kalkalpen, Limestone Alps National Park, Upper Austria, Austria, Europe
832-374443 - Common frogs (Rana temporaria), mating, Kalkalpen, Limestone Alps National Park, Upper Austria, Austria, Europe
King penguin (Aptenodytes patagonicus) walking in front of a mating Southern Elephant Seal (Mirounga leonina), St. Andrews Bay, South Georgia Island
832-369335 - King penguin (Aptenodytes patagonicus) walking in front of a mating Southern Elephant Seal (Mirounga leonina), St. Andrews Bay, South Georgia Island
Three Proboscis Monkeys or Long-nosed monkeys (Nasalis larvatus), mating, Labuk Bay, Sabah, Borneo, Malaysia, Asia
832-373829 - Three Proboscis Monkeys or Long-nosed monkeys (Nasalis larvatus), mating, Labuk Bay, Sabah, Borneo, Malaysia, Asia
Moor Frogs (Rana arvalis) during mating, Middle Elbe Biosphere Reserve near Dessau, Saxony-Anhalt, Germany, Europe
832-370585 - Moor Frogs (Rana arvalis) during mating, Middle Elbe Biosphere Reserve near Dessau, Saxony-Anhalt, Germany, Europe
Greater Flamingos (Phoenicopterus ruber), Camargue, France, Europe
832-374454 - Greater Flamingos (Phoenicopterus ruber), Camargue, France, Europe
Edible frog (Rana esculenta), pair in water, Luisenpark, Mannheim, Baden-Wuerttemberg, Germany, Europe
832-373732 - Edible frog (Rana esculenta), pair in water, Luisenpark, Mannheim, Baden-Wuerttemberg, Germany, Europe
Aesculapian Snake (Zamenis longissimus, Elaphe longissima), mating
832-371238 - Aesculapian Snake (Zamenis longissimus, Elaphe longissima), mating
Common Toads (Bufo bufo), pair at a protective fence, Thuringia, Germany, Europe
832-369009 - Common Toads (Bufo bufo), pair at a protective fence, Thuringia, Germany, Europe
Southern Elephant Seals (Mirounga leonina) mating, St. Andrews Bay, South Georgia Island
832-369334 - Southern Elephant Seals (Mirounga leonina) mating, St. Andrews Bay, South Georgia Island
Moor Frogs (Rana arvalis) during mating, the Middle Elbe Biosphere Reserve, Dessau, Germany, Europe
832-370579 - Moor Frogs (Rana arvalis) during mating, the Middle Elbe Biosphere Reserve, Dessau, Germany, Europe
Moor Frogs (Rana arvalis) during mating, Middle Elbe Biosphere Reserve near Dessau, Saxony-Anhalt, Germany, Europe
832-370586 - Moor Frogs (Rana arvalis) during mating, Middle Elbe Biosphere Reserve near Dessau, Saxony-Anhalt, Germany, Europe
Halloween Pennant (Celithemis eponina), pair mating, Corpus Christi, Texas, USA
832-266073 - Halloween Pennant (Celithemis eponina), pair mating, Corpus Christi, Texas, USA
Erotic carvings on the Sun Temple at Karnak, India show men and women in sexual poses.
1161-468 - Erotic carvings on the Sun Temple at Karnak, India show men and women in sexual poses.
European rhinoceros beetle male rhinoceros beetle on bark Animals Nature
869-1481 - European rhinoceros beetle male rhinoceros beetle on bark Animals Nature
Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427957 - Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427945 - Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427952 - Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427939 - Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427951 - Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427955 - Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427944 - Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427962 - Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427948 - Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427943 - Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427936 - Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Palacio de Jabalquinto and old university 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427964 - Palacio de Jabalquinto and old university 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427940 - Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427938 - Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Palacio de Jabalquinto and old university 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427958 - Palacio de Jabalquinto and old university 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427934 - Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427941 - Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427963 - Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
817-427947 - Facade detail, Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza  Jaen province, Andalusia, Spain
817-424092 - Palacio de Jabalquinto 16th century, Baeza Jaen province, Andalusia, Spain
New Orleans, Louisiana, Entertainers outside a bar on Bourbon Street
817-421294 - New Orleans, Louisiana, Entertainers outside a bar on Bourbon Street
Ancient Kama Sutra wood carvings depicting sexual positions, Pashupatinath Temple, a Hindu temple dedicated to Lord Shiva, UNESCO World Heritage Site, Kathmandu, Nepal, Asia
911-9202 - Ancient Kama Sutra wood carvings depicting sexual positions, Pashupatinath Temple, a Hindu temple dedicated to Lord Shiva, UNESCO World Heritage Site, Kathmandu, Nepal, Asia
Ancient Kama Sutra wood carvings depicting sexual positions, Pashupatinath Temple, a Hindu temple dedicated to Lord Shiva, UNESCO World Heritage Site, Kathmandu, Nepal, Asia
911-9201 - Ancient Kama Sutra wood carvings depicting sexual positions, Pashupatinath Temple, a Hindu temple dedicated to Lord Shiva, UNESCO World Heritage Site, Kathmandu, Nepal, Asia
D-Krefeld, Rhine, Lower Rhine, Rhineland, North Rhine-Westphalia, NRW, Anne-Frank-Platz, Anne-Frank square, Muehlenstrasse, residential buildings, row houses, bordels, cathouses
817-397745 - D-Krefeld, Rhine, Lower Rhine, Rhineland, North Rhine-Westphalia, NRW, Anne-Frank-Platz, Anne-Frank square, Muehlenstrasse, residential buildings, row houses, bordels, cathouses
Azure Damselfly (Coenagrion puella) mating
832-20750 - Azure Damselfly (Coenagrion puella) mating
Kenya anti sexual violence poster. Kibera slum, nairobi
1194-540 - Kenya anti sexual violence poster. Kibera slum, nairobi
A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-3341 - A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
Young southern elephant seal (Mirounga leonina) on the beach at South Georgia in the Southern Ocean. There is much mock-fighting among males on the beach (breeding season is actually over and the truly large bulls have left to forage). The Southern Elephant Seal is one of two species of elephant seal. It is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. While the females average about 680 kg (1,500 lb) and 3 m (10 feet) long, the bulls average around 3636 kg (8,000 lb) and 4.2 m (13 feet) long. The record bull, shot in Possession Bay, South Georgia in 1913, was 5,000 kg (11,000 lb) and 6.9 m (22.5 feet) long. The world's population is approximately 650,000 animals. The largest sub-population is in the South Atlantic with more than 400,000 individuals including approximately 350,000 seals in South Georgia, the other breeding colonies located on the Falkland Islands, Antarctica, and Valdes Peninsula in Argentina (the only continental breeding population). Thanks to satellite tracking, it was found that the animals spend very little time on the surface, usually a few minutes for oxygen. They dive repeatedly, each time for more than twenty minutes, to hunt their prey; squid and fish, between 400 and 1000 m deep. The diving records were recorded in nearly two hours for the duration and more than 1400 m in depth.
979-4637 - Young southern elephant seal (Mirounga leonina) on the beach at South Georgia in the Southern Ocean. There is much mock-fighting among males on the beach (breeding season is actually over and the truly large bulls have left to forage). The Southern Elephant Seal is one of two species of elephant seal. It is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. While the females average about 680 kg (1,500 lb) and 3 m (10 feet) long, the bulls average around 3636 kg (8,000 lb) and 4.2 m (13 feet) long. The record bull, shot in Possession Bay, South Georgia in 1913, was 5,000 kg (11,000 lb) and 6.9 m (22.5 feet) long. The world's population is approximately 650,000 animals. The largest sub-population is in the South Atlantic with more than 400,000 individuals including approximately 350,000 seals in South Georgia, the other breeding colonies located on the Falkland Islands, Antarctica, and Valdes Peninsula in Argentina (the only continental breeding population). Thanks to satellite tracking, it was found that the animals spend very little time on the surface, usually a few minutes for oxygen. They dive repeatedly, each time for more than twenty minutes, to hunt their prey; squid and fish, between 400 and 1000 m deep. The diving records were recorded in nearly two hours for the duration and more than 1400 m in depth.
Adult Antarctic Minke Whale (Balaenoptera bonaerensis) surfacing in ice near Larrouy Island on the western side of the Antarctic Peninsula. This whale is also known as the Southern Minke Whale. The minke whale is the second smallest of the baleen whales - only the pygmy right whale is smaller. Upon reaching sexual maturity (6-8 years of age), male and female minke whales measure an average of 6.9 and 7.4 metres (22'8" to 24' 3") in length, respectively. Estimates of maximum length vary from 9.1 m to 10.7 m (28'10" to 35'1") for females and 8.8 m to 9.8 m (28'8" 10" to 32'5") for males. Both sexes typically weigh 4-5 tons at maturity, and the maximum weight may be as much as 14 tons. The gestation period for minke whales is 10 months and babies measure 2.4 to 2.8 metres (7'10" to 9'2") at birth. The newborns nurse for five months. Minke whales typically live for 30-50 years; in some cases they may live for up to 60 years. As of 2008, the IWC estimates for Southern Hemisphere Minke Whales is 665,074 . The IUCN list Antarctic Minke as Lower Risk/Conservation dependent.
979-4257 - Adult Antarctic Minke Whale (Balaenoptera bonaerensis) surfacing in ice near Larrouy Island on the western side of the Antarctic Peninsula. This whale is also known as the Southern Minke Whale. The minke whale is the second smallest of the baleen whales - only the pygmy right whale is smaller. Upon reaching sexual maturity (6-8 years of age), male and female minke whales measure an average of 6.9 and 7.4 metres (22'8" to 24' 3") in length, respectively. Estimates of maximum length vary from 9.1 m to 10.7 m (28'10" to 35'1") for females and 8.8 m to 9.8 m (28'8" 10" to 32'5") for males. Both sexes typically weigh 4-5 tons at maturity, and the maximum weight may be as much as 14 tons. The gestation period for minke whales is 10 months and babies measure 2.4 to 2.8 metres (7'10" to 9'2") at birth. The newborns nurse for five months. Minke whales typically live for 30-50 years; in some cases they may live for up to 60 years. As of 2008, the IWC estimates for Southern Hemisphere Minke Whales is 665,074 . The IUCN list Antarctic Minke as Lower Risk/Conservation dependent.
Pregnant female southern elephant seal (Mirounga leonina) giving birth on the beach near the abandoned whaling station at Stromness Bay on South Georgia Island in the Southern Ocean. MORE INFO The southern elephant seal is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. The world's population is approximately 650,000 animals including approximately 350,000 elephant seals in South Georgia.
979-9286 - Pregnant female southern elephant seal (Mirounga leonina) giving birth on the beach near the abandoned whaling station at Stromness Bay on South Georgia Island in the Southern Ocean. MORE INFO The southern elephant seal is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. The world's population is approximately 650,000 animals including approximately 350,000 elephant seals in South Georgia.
Pregnant female southern elephant seal (Mirounga leonina) giving birth on the beach near the abandoned whaling station at Stromness Bay on South Georgia Island in the Southern Ocean. MORE INFO The southern elephant seal is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. The world's population is approximately 650,000 animals including approximately 350,000 elephant seals in South Georgia.
979-9287 - Pregnant female southern elephant seal (Mirounga leonina) giving birth on the beach near the abandoned whaling station at Stromness Bay on South Georgia Island in the Southern Ocean. MORE INFO The southern elephant seal is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. The world's population is approximately 650,000 animals including approximately 350,000 elephant seals in South Georgia.
Young southern elephant seals (Mirounga leonina) on the beach at South Georgia in the Southern Ocean. There is much mock-fighting among males on the beach (breeding season is actually over and the truly large bulls have left to forage). The Southern Elephant Seal is one of two species of elephant seal. It is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. While the females average about 680 kg (1,500 lb) and 3 m (10 feet) long, the bulls average around 3636 kg (8,000 lb) and 4.2 m (13 feet) long. The record bull, shot in Possession Bay, South Georgia in 1913, was 5,000 kg (11,000 lb) and 6.9 m (22.5 feet) long. The world's population is approximately 650,000 animals. The largest sub-population is in the South Atlantic with more than 400,000 individuals including approximately 350,000 seals in South Georgia, the other breeding colonies located on the Falkland Islands, Antarctica, and Valdes Peninsula in Argentina (the only continental breeding population). Thanks to satellite tracking, it was found that the animals spend very little time on the surface, usually a few minutes for oxygen. They dive repeatedly, each time for more than twenty minutes, to hunt their prey; squid and fish, between 400 and 1000 m deep. The diving records were recorded in nearly two hours for the duration and more than 1400 m in depth.
979-4650 - Young southern elephant seals (Mirounga leonina) on the beach at South Georgia in the Southern Ocean. There is much mock-fighting among males on the beach (breeding season is actually over and the truly large bulls have left to forage). The Southern Elephant Seal is one of two species of elephant seal. It is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. While the females average about 680 kg (1,500 lb) and 3 m (10 feet) long, the bulls average around 3636 kg (8,000 lb) and 4.2 m (13 feet) long. The record bull, shot in Possession Bay, South Georgia in 1913, was 5,000 kg (11,000 lb) and 6.9 m (22.5 feet) long. The world's population is approximately 650,000 animals. The largest sub-population is in the South Atlantic with more than 400,000 individuals including approximately 350,000 seals in South Georgia, the other breeding colonies located on the Falkland Islands, Antarctica, and Valdes Peninsula in Argentina (the only continental breeding population). Thanks to satellite tracking, it was found that the animals spend very little time on the surface, usually a few minutes for oxygen. They dive repeatedly, each time for more than twenty minutes, to hunt their prey; squid and fish, between 400 and 1000 m deep. The diving records were recorded in nearly two hours for the duration and more than 1400 m in depth.
Adult Antarctic Minke Whale (Balaenoptera bonaerensis) surfacing in ice near Larrouy Island on the western side of the Antarctic Peninsula. This whale is also known as the Southern Minke Whale. The minke whale is the second smallest of the baleen whales - only the pygmy right whale is smaller. Upon reaching sexual maturity (6-8 years of age), male and female minke whales measure an average of 6.9 and 7.4 metres (22'8" to 24' 3") in length, respectively. Estimates of maximum length vary from 9.1 m to 10.7 m (28'10" to 35'1") for females and 8.8 m to 9.8 m (28'8" 10" to 32'5") for males. Both sexes typically weigh 4-5 tons at maturity, and the maximum weight may be as much as 14 tons. The gestation period for minke whales is 10 months and babies measure 2.4 to 2.8 metres (7'10" to 9'2") at birth. The newborns nurse for five months. Minke whales typically live for 30-50 years; in some cases they may live for up to 60 years. As of 2008, the IWC estimates for Southern Hemisphere Minke Whales is 665,074 . The IUCN list Antarctic Minke as Lower Risk/Conservation dependent.
979-4260 - Adult Antarctic Minke Whale (Balaenoptera bonaerensis) surfacing in ice near Larrouy Island on the western side of the Antarctic Peninsula. This whale is also known as the Southern Minke Whale. The minke whale is the second smallest of the baleen whales - only the pygmy right whale is smaller. Upon reaching sexual maturity (6-8 years of age), male and female minke whales measure an average of 6.9 and 7.4 metres (22'8" to 24' 3") in length, respectively. Estimates of maximum length vary from 9.1 m to 10.7 m (28'10" to 35'1") for females and 8.8 m to 9.8 m (28'8" 10" to 32'5") for males. Both sexes typically weigh 4-5 tons at maturity, and the maximum weight may be as much as 14 tons. The gestation period for minke whales is 10 months and babies measure 2.4 to 2.8 metres (7'10" to 9'2") at birth. The newborns nurse for five months. Minke whales typically live for 30-50 years; in some cases they may live for up to 60 years. As of 2008, the IWC estimates for Southern Hemisphere Minke Whales is 665,074 . The IUCN list Antarctic Minke as Lower Risk/Conservation dependent.
A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-3348 - A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
California Sea Lion (Zalophus californianus) underwater at Los Islotes, the southernmost haul out and breeding area in the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Sur, Mexico. There is a large sexual dimorphism between male and female California sea lions, with adult males attaining weights of 860 pounds while adult females reach 240 pounds.
979-2982 - California Sea Lion (Zalophus californianus) underwater at Los Islotes, the southernmost haul out and breeding area in the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Sur, Mexico. There is a large sexual dimorphism between male and female California sea lions, with adult males attaining weights of 860 pounds while adult females reach 240 pounds.
A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered SW of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-3317 - A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered SW of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
Short-finned pilot whale (Globicephala macrorhynchus) surfacing at sunset off Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. MORE INFO: this pod of 40 to 50 short-finned pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-5861 - Short-finned pilot whale (Globicephala macrorhynchus) surfacing at sunset off Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. MORE INFO: this pod of 40 to 50 short-finned pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
Adult female California sea lion (Zalophus californianus) which has become entangled in a gill net on Los Islotes, the southernmost haul out and breeding area in the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Sur, Mexico. This monofilament "necklace" may eventually kill a young sea lion as it grows larger, the monofilament can choke the animal. There is a large sexual dimorphism between male and female California sea lions, with adult males attaining weights of 860 pounds while adult females reach 240 pounds.
979-2988 - Adult female California sea lion (Zalophus californianus) which has become entangled in a gill net on Los Islotes, the southernmost haul out and breeding area in the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Sur, Mexico. This monofilament "necklace" may eventually kill a young sea lion as it grows larger, the monofilament can choke the animal. There is a large sexual dimorphism between male and female California sea lions, with adult males attaining weights of 860 pounds while adult females reach 240 pounds.
Young southern elephant seals (Mirounga leonina) on the beach at South Georgia in the Southern Ocean. There is much mock-fighting among males on the beach (breeding season is actually over and the truly large bulls have left to forage). The Southern Elephant Seal is one of two species of elephant seal. It is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. While the females average about 680 kg (1,500 lb) and 3 m (10 feet) long, the bulls average around 3636 kg (8,000 lb) and 4.2 m (13 feet) long. The record bull, shot in Possession Bay, South Georgia in 1913, was 5,000 kg (11,000 lb) and 6.9 m (22.5 feet) long. The world's population is approximately 650,000 animals. The largest sub-population is in the South Atlantic with more than 400,000 individuals including approximately 350,000 seals in South Georgia, the other breeding colonies located on the Falkland Islands, Antarctica, and Valdes Peninsula in Argentina (the only continental breeding population). Thanks to satellite tracking, it was found that the animals spend very little time on the surface, usually a few minutes for oxygen. They dive repeatedly, each time for more than twenty minutes, to hunt their prey; squid and fish, between 400 and 1000 m deep. The diving records were recorded in nearly two hours for the duration and more than 1400 m in depth.
979-4667 - Young southern elephant seals (Mirounga leonina) on the beach at South Georgia in the Southern Ocean. There is much mock-fighting among males on the beach (breeding season is actually over and the truly large bulls have left to forage). The Southern Elephant Seal is one of two species of elephant seal. It is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. While the females average about 680 kg (1,500 lb) and 3 m (10 feet) long, the bulls average around 3636 kg (8,000 lb) and 4.2 m (13 feet) long. The record bull, shot in Possession Bay, South Georgia in 1913, was 5,000 kg (11,000 lb) and 6.9 m (22.5 feet) long. The world's population is approximately 650,000 animals. The largest sub-population is in the South Atlantic with more than 400,000 individuals including approximately 350,000 seals in South Georgia, the other breeding colonies located on the Falkland Islands, Antarctica, and Valdes Peninsula in Argentina (the only continental breeding population). Thanks to satellite tracking, it was found that the animals spend very little time on the surface, usually a few minutes for oxygen. They dive repeatedly, each time for more than twenty minutes, to hunt their prey; squid and fish, between 400 and 1000 m deep. The diving records were recorded in nearly two hours for the duration and more than 1400 m in depth.
A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-3334 - A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-3350 - A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered SW of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-3343 - A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered SW of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
Pregnant female southern elephant seal (Mirounga leonina) giving birth on the beach near the abandoned whaling station at Stromness Bay on South Georgia Island in the Southern Ocean. MORE INFO The southern elephant seal is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. The world's population is approximately 650,000 animals including approximately 350,000 elephant seals in South Georgia.
979-9279 - Pregnant female southern elephant seal (Mirounga leonina) giving birth on the beach near the abandoned whaling station at Stromness Bay on South Georgia Island in the Southern Ocean. MORE INFO The southern elephant seal is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. The world's population is approximately 650,000 animals including approximately 350,000 elephant seals in South Georgia.
A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-3332 - A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
Adult Antarctic Minke Whale (Balaenoptera bonaerensis) surfacing near the Antarctic Peninsula. This whale is also known as the Southern Minke Whale. The minke whale is the second smallest of the baleen whales - only the pygmy right whale is smaller. Upon reaching sexual maturity (6-8 years of age), male and female minke whales measure an average of 6.9 and 7.4 metres (22'8" to 24' 3") in length, respectively. Estimates of maximum length vary from 9.1 m to 10.7 m (28'10" to 35'1") for females and 8.8 m to 9.8 m (28'8" 10" to 32'5") for males. Both sexes typically weigh 4-5 tons at maturity, and the maximum weight may be as much as 14 tons. The gestation period for minke whales is 10 months and babies measure 2.4 to 2.8 metres (7'10" to 9'2") at birth. The newborns nurse for five months. Minke whales typically live for 30-50 years; in some cases they may live for up to 60 years. As of 2008, the IWC estimates for Southern Hemisphere Minke Whales is 665,074 . The IUCN list Antarctic Minke as Lower Risk/Conservation dependent.
979-3903 - Adult Antarctic Minke Whale (Balaenoptera bonaerensis) surfacing near the Antarctic Peninsula. This whale is also known as the Southern Minke Whale. The minke whale is the second smallest of the baleen whales - only the pygmy right whale is smaller. Upon reaching sexual maturity (6-8 years of age), male and female minke whales measure an average of 6.9 and 7.4 metres (22'8" to 24' 3") in length, respectively. Estimates of maximum length vary from 9.1 m to 10.7 m (28'10" to 35'1") for females and 8.8 m to 9.8 m (28'8" 10" to 32'5") for males. Both sexes typically weigh 4-5 tons at maturity, and the maximum weight may be as much as 14 tons. The gestation period for minke whales is 10 months and babies measure 2.4 to 2.8 metres (7'10" to 9'2") at birth. The newborns nurse for five months. Minke whales typically live for 30-50 years; in some cases they may live for up to 60 years. As of 2008, the IWC estimates for Southern Hemisphere Minke Whales is 665,074 . The IUCN list Antarctic Minke as Lower Risk/Conservation dependent.
California Sea Lion (Zalophus californianus) underwater at Los Islotes, the southernmost haul out and breeding area in the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Sur, Mexico. There is a large sexual dimorphism between male and female California sea lions, with adult males attaining weights of 860 pounds while adult females reach 240 pounds.
979-2981 - California Sea Lion (Zalophus californianus) underwater at Los Islotes, the southernmost haul out and breeding area in the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Sur, Mexico. There is a large sexual dimorphism between male and female California sea lions, with adult males attaining weights of 860 pounds while adult females reach 240 pounds.
Young southern elephant seals (Mirounga leonina) on the beach at South Georgia in the Southern Ocean. There is much mock-fighting among males on the beach (breeding season is actually over and the truly large bulls have left to forage). The Southern Elephant Seal is one of two species of elephant seal. It is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. While the females average about 680 kg (1,500 lb) and 3 m (10 feet) long, the bulls average around 3636 kg (8,000 lb) and 4.2 m (13 feet) long. The record bull, shot in Possession Bay, South Georgia in 1913, was 5,000 kg (11,000 lb) and 6.9 m (22.5 feet) long. The world's population is approximately 650,000 animals. The largest sub-population is in the South Atlantic with more than 400,000 individuals including approximately 350,000 seals in South Georgia, the other breeding colonies located on the Falkland Islands, Antarctica, and Valdes Peninsula in Argentina (the only continental breeding population). Thanks to satellite tracking, it was found that the animals spend very little time on the surface, usually a few minutes for oxygen. They dive repeatedly, each time for more than twenty minutes, to hunt their prey; squid and fish, between 400 and 1000 m deep. The diving records were recorded in nearly two hours for the duration and more than 1400 m in depth.
979-4644 - Young southern elephant seals (Mirounga leonina) on the beach at South Georgia in the Southern Ocean. There is much mock-fighting among males on the beach (breeding season is actually over and the truly large bulls have left to forage). The Southern Elephant Seal is one of two species of elephant seal. It is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. While the females average about 680 kg (1,500 lb) and 3 m (10 feet) long, the bulls average around 3636 kg (8,000 lb) and 4.2 m (13 feet) long. The record bull, shot in Possession Bay, South Georgia in 1913, was 5,000 kg (11,000 lb) and 6.9 m (22.5 feet) long. The world's population is approximately 650,000 animals. The largest sub-population is in the South Atlantic with more than 400,000 individuals including approximately 350,000 seals in South Georgia, the other breeding colonies located on the Falkland Islands, Antarctica, and Valdes Peninsula in Argentina (the only continental breeding population). Thanks to satellite tracking, it was found that the animals spend very little time on the surface, usually a few minutes for oxygen. They dive repeatedly, each time for more than twenty minutes, to hunt their prey; squid and fish, between 400 and 1000 m deep. The diving records were recorded in nearly two hours for the duration and more than 1400 m in depth.
Short-finned pilot whale (Globicephala macrorhynchus) surfacing at sunset off Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. MORE INFO: this pod of 40 to 50 short-finned pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-5860 - Short-finned pilot whale (Globicephala macrorhynchus) surfacing at sunset off Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. MORE INFO: this pod of 40 to 50 short-finned pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
Young southern elephant seals (Mirounga leonina) on the beach at South Georgia in the Southern Ocean. There is much mock-fighting among males on the beach (breeding season is actually over and the truly large bulls have left to forage). The Southern Elephant Seal is one of two species of elephant seal. It is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. While the females average about 680 kg (1,500 lb) and 3 m (10 feet) long, the bulls average around 3636 kg (8,000 lb) and 4.2 m (13 feet) long. The record bull, shot in Possession Bay, South Georgia in 1913, was 5,000 kg (11,000 lb) and 6.9 m (22.5 feet) long. The world's population is approximately 650,000 animals. The largest sub-population is in the South Atlantic with more than 400,000 individuals including approximately 350,000 seals in South Georgia, the other breeding colonies located on the Falkland Islands, Antarctica, and Valdes Peninsula in Argentina (the only continental breeding population). Thanks to satellite tracking, it was found that the animals spend very little time on the surface, usually a few minutes for oxygen. They dive repeatedly, each time for more than twenty minutes, to hunt their prey; squid and fish, between 400 and 1000 m deep. The diving records were recorded in nearly two hours for the duration and more than 1400 m in depth.
979-4635 - Young southern elephant seals (Mirounga leonina) on the beach at South Georgia in the Southern Ocean. There is much mock-fighting among males on the beach (breeding season is actually over and the truly large bulls have left to forage). The Southern Elephant Seal is one of two species of elephant seal. It is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. While the females average about 680 kg (1,500 lb) and 3 m (10 feet) long, the bulls average around 3636 kg (8,000 lb) and 4.2 m (13 feet) long. The record bull, shot in Possession Bay, South Georgia in 1913, was 5,000 kg (11,000 lb) and 6.9 m (22.5 feet) long. The world's population is approximately 650,000 animals. The largest sub-population is in the South Atlantic with more than 400,000 individuals including approximately 350,000 seals in South Georgia, the other breeding colonies located on the Falkland Islands, Antarctica, and Valdes Peninsula in Argentina (the only continental breeding population). Thanks to satellite tracking, it was found that the animals spend very little time on the surface, usually a few minutes for oxygen. They dive repeatedly, each time for more than twenty minutes, to hunt their prey; squid and fish, between 400 and 1000 m deep. The diving records were recorded in nearly two hours for the duration and more than 1400 m in depth.
Short-finned pilot whale (Globicephala macrorhynchus) fluke-up dive off Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. MORE INFO: this pod of 40 to 50 short-finned pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-5877 - Short-finned pilot whale (Globicephala macrorhynchus) fluke-up dive off Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. MORE INFO: this pod of 40 to 50 short-finned pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
Young southern elephant seals (Mirounga leonina) on the beach at South Georgia in the Southern Ocean. There is much mock-fighting among males on the beach (breeding season is actually over and the truly large bulls have left to forage). The Southern Elephant Seal is one of two species of elephant seal. It is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. While the females average about 680 kg (1,500 lb) and 3 m (10 feet) long, the bulls average around 3636 kg (8,000 lb) and 4.2 m (13 feet) long. The record bull, shot in Possession Bay, South Georgia in 1913, was 5,000 kg (11,000 lb) and 6.9 m (22.5 feet) long. The world's population is approximately 650,000 animals. The largest sub-population is in the South Atlantic with more than 400,000 individuals including approximately 350,000 seals in South Georgia, the other breeding colonies located on the Falkland Islands, Antarctica, and Valdes Peninsula in Argentina (the only continental breeding population). Thanks to satellite tracking, it was found that the animals spend very little time on the surface, usually a few minutes for oxygen. They dive repeatedly, each time for more than twenty minutes, to hunt their prey; squid and fish, between 400 and 1000 m deep. The diving records were recorded in nearly two hours for the duration and more than 1400 m in depth.
979-4648 - Young southern elephant seals (Mirounga leonina) on the beach at South Georgia in the Southern Ocean. There is much mock-fighting among males on the beach (breeding season is actually over and the truly large bulls have left to forage). The Southern Elephant Seal is one of two species of elephant seal. It is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. While the females average about 680 kg (1,500 lb) and 3 m (10 feet) long, the bulls average around 3636 kg (8,000 lb) and 4.2 m (13 feet) long. The record bull, shot in Possession Bay, South Georgia in 1913, was 5,000 kg (11,000 lb) and 6.9 m (22.5 feet) long. The world's population is approximately 650,000 animals. The largest sub-population is in the South Atlantic with more than 400,000 individuals including approximately 350,000 seals in South Georgia, the other breeding colonies located on the Falkland Islands, Antarctica, and Valdes Peninsula in Argentina (the only continental breeding population). Thanks to satellite tracking, it was found that the animals spend very little time on the surface, usually a few minutes for oxygen. They dive repeatedly, each time for more than twenty minutes, to hunt their prey; squid and fish, between 400 and 1000 m deep. The diving records were recorded in nearly two hours for the duration and more than 1400 m in depth.
A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered SW of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-3336 - A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered SW of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
Short-finned pilot whale (Globicephala macrorhynchus) fluke-up dive off Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. MORE INFO: this pod of 40 to 50 short-finned pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-5873 - Short-finned pilot whale (Globicephala macrorhynchus) fluke-up dive off Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. MORE INFO: this pod of 40 to 50 short-finned pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
A lone adult dwarf minke whale (Balaenoptera acutorostrata subspecies) surfacing in the tropical south Atlantic Ocean. The minke whales are the second smallest of the baleen whales - only the pygmy right whale is smaller. Upon reaching sexual maturity (6-8 years of age), male and female minke whales measure an average of 6.9 and 7.4 metres (22'8" to 24' 3") in length, respectively. Estimates of maximum length vary from 9.1 m to 10.7 m (29 ft to 35 ft) for females and 8.8 m to 9.8 m (28'8" 10" to 32'5") for males. Both sexes typically weigh 4-5 tons at maturity, and the maximum weight may be as much as 14 tons. Minke Whales are widely distributed throughout the world, commonly found from the poles to the tropics but prefer the open sea. The dwarf minke whale (B. acutorostrata subspecies) has no population estimate, and its conservation status is categorized as "data deficient".
979-6540 - A lone adult dwarf minke whale (Balaenoptera acutorostrata subspecies) surfacing in the tropical south Atlantic Ocean. The minke whales are the second smallest of the baleen whales - only the pygmy right whale is smaller. Upon reaching sexual maturity (6-8 years of age), male and female minke whales measure an average of 6.9 and 7.4 metres (22'8" to 24' 3") in length, respectively. Estimates of maximum length vary from 9.1 m to 10.7 m (29 ft to 35 ft) for females and 8.8 m to 9.8 m (28'8" 10" to 32'5") for males. Both sexes typically weigh 4-5 tons at maturity, and the maximum weight may be as much as 14 tons. Minke Whales are widely distributed throughout the world, commonly found from the poles to the tropics but prefer the open sea. The dwarf minke whale (B. acutorostrata subspecies) has no population estimate, and its conservation status is categorized as "data deficient".
Adult red-necked Phalarope (Phalaropus lobatus) in breeding plumage on Flatey Island in Iceland. MORE INFO This species exhibits reverse sexual dimorphism, females are larger and more brightly colored than males. The females pursue males, compete for nesting territory, and will aggressively defend their nests and chosen mates. Once the females lay their olive-brown eggs, they begin their southward migration, leaving the males to incubate the eggs and care for the young.
979-9021 - Adult red-necked Phalarope (Phalaropus lobatus) in breeding plumage on Flatey Island in Iceland. MORE INFO This species exhibits reverse sexual dimorphism, females are larger and more brightly colored than males. The females pursue males, compete for nesting territory, and will aggressively defend their nests and chosen mates. Once the females lay their olive-brown eggs, they begin their southward migration, leaving the males to incubate the eggs and care for the young.
A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered SW of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-3349 - A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered SW of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
Pregnant female southern elephant seal (Mirounga leonina) giving birth on the beach near the abandoned whaling station at Stromness Bay on South Georgia Island in the Southern Ocean. MORE INFO The southern elephant seal is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. The world's population is approximately 650,000 animals including approximately 350,000 elephant seals in South Georgia.
979-9283 - Pregnant female southern elephant seal (Mirounga leonina) giving birth on the beach near the abandoned whaling station at Stromness Bay on South Georgia Island in the Southern Ocean. MORE INFO The southern elephant seal is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. The world's population is approximately 650,000 animals including approximately 350,000 elephant seals in South Georgia.
Short-finned pilot whale (Globicephala macrorhynchus) fluke-up dive off Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. MORE INFO: this pod of 40 to 50 short-finned pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-5864 - Short-finned pilot whale (Globicephala macrorhynchus) fluke-up dive off Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. MORE INFO: this pod of 40 to 50 short-finned pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
Young southern elephant seals (Mirounga leonina) on the beach at South Georgia in the Southern Ocean. There is much mock-fighting among males on the beach (breeding season is actually over and the truly large bulls have left to forage). The Southern Elephant Seal is one of two species of elephant seal. It is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. While the females average about 680 kg (1,500 lb) and 3 m (10 feet) long, the bulls average around 3636 kg (8,000 lb) and 4.2 m (13 feet) long. The record bull, shot in Possession Bay, South Georgia in 1913, was 5,000 kg (11,000 lb) and 6.9 m (22.5 feet) long. The world's population is approximately 650,000 animals. The largest sub-population is in the South Atlantic with more than 400,000 individuals including approximately 350,000 seals in South Georgia, the other breeding colonies located on the Falkland Islands, Antarctica, and Valdes Peninsula in Argentina (the only continental breeding population). Thanks to satellite tracking, it was found that the animals spend very little time on the surface, usually a few minutes for oxygen. They dive repeatedly, each time for more than twenty minutes, to hunt their prey; squid and fish, between 400 and 1000 m deep. The diving records were recorded in nearly two hours for the duration and more than 1400 m in depth.
979-4668 - Young southern elephant seals (Mirounga leonina) on the beach at South Georgia in the Southern Ocean. There is much mock-fighting among males on the beach (breeding season is actually over and the truly large bulls have left to forage). The Southern Elephant Seal is one of two species of elephant seal. It is not only the most massive pinniped but also the largest member of the order Carnivora to ever live. The seal gets its name from its great size and the large proboscis of the adult males, which is used in making extraordinarily loud roaring noises, especially during the mating season. There is a great sexual dimorphism in size, with the males much larger than the females. While the females average about 680 kg (1,500 lb) and 3 m (10 feet) long, the bulls average around 3636 kg (8,000 lb) and 4.2 m (13 feet) long. The record bull, shot in Possession Bay, South Georgia in 1913, was 5,000 kg (11,000 lb) and 6.9 m (22.5 feet) long. The world's population is approximately 650,000 animals. The largest sub-population is in the South Atlantic with more than 400,000 individuals including approximately 350,000 seals in South Georgia, the other breeding colonies located on the Falkland Islands, Antarctica, and Valdes Peninsula in Argentina (the only continental breeding population). Thanks to satellite tracking, it was found that the animals spend very little time on the surface, usually a few minutes for oxygen. They dive repeatedly, each time for more than twenty minutes, to hunt their prey; squid and fish, between 400 and 1000 m deep. The diving records were recorded in nearly two hours for the duration and more than 1400 m in depth.
Adult Antarctic Minke Whale (Balaenoptera bonaerensis) surfacing in ice near Larrouy Island on the western side of the Antarctic Peninsula. This whale is also known as the Southern Minke Whale. The minke whale is the second smallest of the baleen whales - only the pygmy right whale is smaller. Upon reaching sexual maturity (6-8 years of age), male and female minke whales measure an average of 6.9 and 7.4 metres (22'8" to 24' 3") in length, respectively. Estimates of maximum length vary from 9.1 m to 10.7 m (28'10" to 35'1") for females and 8.8 m to 9.8 m (28'8" 10" to 32'5") for males. Both sexes typically weigh 4-5 tons at maturity, and the maximum weight may be as much as 14 tons. The gestation period for minke whales is 10 months and babies measure 2.4 to 2.8 metres (7'10" to 9'2") at birth. The newborns nurse for five months. Minke whales typically live for 30-50 years; in some cases they may live for up to 60 years. As of 2008, the IWC estimates for Southern Hemisphere Minke Whales is 665,074 . The IUCN list Antarctic Minke as Lower Risk/Conservation dependent.
979-4261 - Adult Antarctic Minke Whale (Balaenoptera bonaerensis) surfacing in ice near Larrouy Island on the western side of the Antarctic Peninsula. This whale is also known as the Southern Minke Whale. The minke whale is the second smallest of the baleen whales - only the pygmy right whale is smaller. Upon reaching sexual maturity (6-8 years of age), male and female minke whales measure an average of 6.9 and 7.4 metres (22'8" to 24' 3") in length, respectively. Estimates of maximum length vary from 9.1 m to 10.7 m (28'10" to 35'1") for females and 8.8 m to 9.8 m (28'8" 10" to 32'5") for males. Both sexes typically weigh 4-5 tons at maturity, and the maximum weight may be as much as 14 tons. The gestation period for minke whales is 10 months and babies measure 2.4 to 2.8 metres (7'10" to 9'2") at birth. The newborns nurse for five months. Minke whales typically live for 30-50 years; in some cases they may live for up to 60 years. As of 2008, the IWC estimates for Southern Hemisphere Minke Whales is 665,074 . The IUCN list Antarctic Minke as Lower Risk/Conservation dependent.
Adult red-necked Phalarope (Phalaropus lobatus) in breeding plumage on Flatey Island in Iceland. MORE INFO This species exhibits reverse sexual dimorphism, females are larger and more brightly colored than males. The females pursue males, compete for nesting territory, and will aggressively defend their nests and chosen mates. Once the females lay their olive-brown eggs, they begin their southward migration, leaving the males to incubate the eggs and care for the young.
979-9022 - Adult red-necked Phalarope (Phalaropus lobatus) in breeding plumage on Flatey Island in Iceland. MORE INFO This species exhibits reverse sexual dimorphism, females are larger and more brightly colored than males. The females pursue males, compete for nesting territory, and will aggressively defend their nests and chosen mates. Once the females lay their olive-brown eggs, they begin their southward migration, leaving the males to incubate the eggs and care for the young.
A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-3340 - A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
Short-finned pilot whale (Globicephala macrorhynchus) surfacing off Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. MORE INFO: this pod of 40 to 50 short-finned pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-5862 - Short-finned pilot whale (Globicephala macrorhynchus) surfacing off Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. MORE INFO: this pod of 40 to 50 short-finned pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-3331 - A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
Short-finned pilot whale (Globicephala macrorhynchus) fluke-up dive off Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. MORE INFO: this pod of 40 to 50 short-finned pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-5874 - Short-finned pilot whale (Globicephala macrorhynchus) fluke-up dive off Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. MORE INFO: this pod of 40 to 50 short-finned pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
California Sea Lions (Zalophus californianus) hauled out at Los Islotes in HUGE waves, this is the southernmost haul out and breeding area in the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Sur, Mexico. There is a large sexual dimorphism between male and female California sea lions, with adult males attaining weights of 860 pounds while adult females reach 240 pounds.
979-2980 - California Sea Lions (Zalophus californianus) hauled out at Los Islotes in HUGE waves, this is the southernmost haul out and breeding area in the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Sur, Mexico. There is a large sexual dimorphism between male and female California sea lions, with adult males attaining weights of 860 pounds while adult females reach 240 pounds.
A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.
979-3327 - A pod of 40 to 50 short-finned pilot whales (Globicephala macrorhynchus) encountered southwest of Isla San Pedro Martir in the midriff region of the Gulf of California (Sea of Cortez), Baja California Norte, Mexico. Pilot whales exhibit striking sexual dimorphism, with adult bulls being longer, developing a more pronounced melon, and a much larger dorsal fin than females.