Exclusive only  
Color search  
Orientation
Release
License
People
Age Group
Ethnicity
Image size
more filters

Recent searches

Loading...
Galapagos Sea Lion (Zalophus californianus wollebacki). Galapagos.
978-13 - Galapagos Sea Lion (Zalophus californianus wollebacki). Galapagos.
Southern right whale (Balaena glacialis australis). sequence 1/2 South Africa
1036-158 - Southern right whale (Balaena glacialis australis). sequence 1/2 South Africa
Risso dolphin,Grampus griseus,stranding, inside Monterey harbor, monterey bay california pacific ocean,USA, marine sanctuary
936-39 - Risso dolphin,Grampus griseus,stranding, inside Monterey harbor, monterey bay california pacific ocean,USA, marine sanctuary
oceanic whitetip shark, Carcharhinus longimanus, threatened spcecies, Kona Coast, Big Island, Hawaii, USA, Pacific Ocean
983-277 - oceanic whitetip shark, Carcharhinus longimanus, threatened spcecies, Kona Coast, Big Island, Hawaii, USA, Pacific Ocean
Blue whale surfacing in front of tourists on a SeaTours trip. Olafsvik, Iceland.
1036-260 - Blue whale surfacing in front of tourists on a SeaTours trip. Olafsvik, Iceland.
Green turtle (Chelonia mydas) - hatchling returning to the sea only hours old. Bird Island, Seychelles, Indian Ocean   (RR)
1036-188 - Green turtle (Chelonia mydas) - hatchling returning to the sea only hours old. Bird Island, Seychelles, Indian Ocean (RR)
Blue whale (Balaenoptera musculus) surfacing. Monterey, USA.
1036-140 - Blue whale (Balaenoptera musculus) surfacing. Monterey, USA.
Minke whale (Balaenoptera acutorostrata) part of surfacing sequence. Iceland.
1036-126 - Minke whale (Balaenoptera acutorostrata) part of surfacing sequence. Iceland.
Grey whale (Eschrichtius robustus). Erect penis during courtship. San Ignacio Lagoon, Baja, California.
1036-117 - Grey whale (Eschrichtius robustus). Erect penis during courtship. San Ignacio Lagoon, Baja, California.
Minke whale (Balaenoptera acutorostrata) at surface with dorsal fin Hebrides, Scotland, UK
1036-124 - Minke whale (Balaenoptera acutorostrata) at surface with dorsal fin Hebrides, Scotland, UK
Risso dolphin,Grampus griseus,stranding, inside Monterey harbor, monterey bay california pacific ocean,USA, marine sanctuary
936-38 - Risso dolphin,Grampus griseus,stranding, inside Monterey harbor, monterey bay california pacific ocean,USA, marine sanctuary
Green turtle (Chelonia mydas) hatchlings being rescued from a damaged nest. Bird Island, Seychelles, Indian Ocean    (RR)
1036-186 - Green turtle (Chelonia mydas) hatchlings being rescued from a damaged nest. Bird Island, Seychelles, Indian Ocean (RR)
Bottlenose dolphin (Tursiops truncatus aduncus) and Finless porpoise (Neophocaena phocaenoides) - died from net entanglement. Found on island off coa
1036-234 - Bottlenose dolphin (Tursiops truncatus aduncus) and Finless porpoise (Neophocaena phocaenoides) - died from net entanglement. Found on island off coa
Hawksbill Turtle (Eretmochelys Imbricata). A Hawksbill turtle catching a snack in soft corals.
Brother Islands, Red Sea.
956-137 - Hawksbill Turtle (Eretmochelys Imbricata). A Hawksbill turtle catching a snack in soft corals. Brother Islands, Red Sea.
Young Minke whale (Balaenoptera acutorostrata) surfacing. Thin body. Hebrides, Scotland.
1036-127 - Young Minke whale (Balaenoptera acutorostrata) surfacing. Thin body. Hebrides, Scotland.
sperm whale, Physeter macrocephalus, Kona Coast, Big Island, Hawaii, USA, Pacific Ocean
983-293 - sperm whale, Physeter macrocephalus, Kona Coast, Big Island, Hawaii, USA, Pacific Ocean
Grey whale (Eschrichtius robustus). Mother with calf resting on her back. San Ignacio Lagoon, Baja, California.
1036-116 - Grey whale (Eschrichtius robustus). Mother with calf resting on her back. San Ignacio Lagoon, Baja, California.
Grey whale (Eschrichtius robustus) spyhopping Baja, California.
1036-108 - Grey whale (Eschrichtius robustus) spyhopping Baja, California.
Grey whale (Eschrichtius robustus). Spouting at sunset. San Ignacio Lagoon, Baja, California.
1036-115 - Grey whale (Eschrichtius robustus). Spouting at sunset. San Ignacio Lagoon, Baja, California.
Green turtle (Chelonia mydas) hatchlings being rescued from a damaged nest. Bird Island, Seychelles, Indian Ocean    (RR)
1036-185 - Green turtle (Chelonia mydas) hatchlings being rescued from a damaged nest. Bird Island, Seychelles, Indian Ocean (RR)
oceanic whitetip shark, Carcharhinus longimanus, Kona Coast, Big Island, Hawaii, USA, Pacific Ocean
983-278 - oceanic whitetip shark, Carcharhinus longimanus, Kona Coast, Big Island, Hawaii, USA, Pacific Ocean
Grey whale (Eschrichtius robustus). Penis showing during courtship. San Ignacio Lagoon, Baja, Mexico
1036-113 - Grey whale (Eschrichtius robustus). Penis showing during courtship. San Ignacio Lagoon, Baja, Mexico
Fin whale (Balaenoptera physalus) lunge feeding
1036-135 - Fin whale (Balaenoptera physalus) lunge feeding
shortfin mako shark, Isurus oxyrinchus, very aggressive and the fastest swimmer of all shark species, San Diego, California, USA, Pacific Ocean
983-297 - shortfin mako shark, Isurus oxyrinchus, very aggressive and the fastest swimmer of all shark species, San Diego, California, USA, Pacific Ocean
Finless porpoise (Neophocaena phocaenoides), died in local fishing nets. Arabian Gulf
1036-226 - Finless porpoise (Neophocaena phocaenoides), died in local fishing nets. Arabian Gulf
shortfin mako shark, Isurus oxyrinchus, very aggressive and the fastest swimmer of all shark species, San Diego, California, USA, Pacific Ocean
983-296 - shortfin mako shark, Isurus oxyrinchus, very aggressive and the fastest swimmer of all shark species, San Diego, California, USA, Pacific Ocean
Grey whale (Eschrichtius robustus). Blowhole visible. Baja, California
1036-110 - Grey whale (Eschrichtius robustus). Blowhole visible. Baja, California
Minke whale (Balaenoptera acutorostrata) Iceland.
1036-125 - Minke whale (Balaenoptera acutorostrata) Iceland.
Minke whale (Balaenoptera acutorostrata) surfacing, Hebrides, Scotland
1036-134 - Minke whale (Balaenoptera acutorostrata) surfacing, Hebrides, Scotland
Dugong, (Dugongidae). A rare close up of a Dugong.
Abu Dabab Marsa Alam, Red Sea.
956-4 - Dugong, (Dugongidae). A rare close up of a Dugong. Abu Dabab Marsa Alam, Red Sea.
Beluga grave yard at an old whaling station on Spitsbergen. Svalbard.
1036-218 - Beluga grave yard at an old whaling station on Spitsbergen. Svalbard.
oceanic whitetip sharks, Carcharhinus longimanus, and short-finned pilot whales, Globicephala macrorhynchus, sharks often follow whales to scavenge on free meals like whale feces and leftovers, Kona Coast, Big Island, Hawaii, USA, Pacific Ocean
983-76 - oceanic whitetip sharks, Carcharhinus longimanus, and short-finned pilot whales, Globicephala macrorhynchus, sharks often follow whales to scavenge on free meals like whale feces and leftovers, Kona Coast, Big Island, Hawaii, USA, Pacific Ocean
Tourist on Bird Island working with resident warden to rescue Green turtle (Chelonia mydas) hatchlings from damaged nests. Seychelles, Indian Ocean   (RR)
1036-187 - Tourist on Bird Island working with resident warden to rescue Green turtle (Chelonia mydas) hatchlings from damaged nests. Seychelles, Indian Ocean (RR)
shortfin mako shark, Isurus oxyrinchus, with parasitic copepods, very aggressive and the fastest swimmer of all shark species, San Diego, California, USA, Pacific Ocean
983-298 - shortfin mako shark, Isurus oxyrinchus, with parasitic copepods, very aggressive and the fastest swimmer of all shark species, San Diego, California, USA, Pacific Ocean
oceanic whitetip shark, Carcharhinus longimanus, cruising near the surface of the ocean, IUCN Vulnerable Species, Kona Coast, Big Island, Hawaii, USA, Pacific Ocean
983-78 - oceanic whitetip shark, Carcharhinus longimanus, cruising near the surface of the ocean, IUCN Vulnerable Species, Kona Coast, Big Island, Hawaii, USA, Pacific Ocean
Blue whale (Balaenoptera musculus) with vapour from recent blow. Large splash guard visible around open blow holes Monterey, USA
1036-141 - Blue whale (Balaenoptera musculus) with vapour from recent blow. Large splash guard visible around open blow holes Monterey, USA
oceanic whitetip shark, Carcharhinus longimanus, with remora, Remora sp., IUCN Vulnerable Species, Kona Coast, Big Island, Hawaii, USA, Pacific Ocean
983-77 - oceanic whitetip shark, Carcharhinus longimanus, with remora, Remora sp., IUCN Vulnerable Species, Kona Coast, Big Island, Hawaii, USA, Pacific Ocean
Green turtle (Chelonia mydas) hatchlings being rescued from damaged nest with floods expected. Bird Island, Seychelles, Indian Ocean    (RR)
1036-184 - Green turtle (Chelonia mydas) hatchlings being rescued from damaged nest with floods expected. Bird Island, Seychelles, Indian Ocean (RR)
Northern right whale (Balaena glacialis glacialis) Cape Cod, Atlantic
1036-147 - Northern right whale (Balaena glacialis glacialis) Cape Cod, Atlantic
Dugong, (Dugongidae). A rare encounter for a diver with a Dugong.
Abu Dabab Marsa Alam Red Sea.
956-3 - Dugong, (Dugongidae). A rare encounter for a diver with a Dugong. Abu Dabab Marsa Alam Red Sea.
Blue whale (Balaenoptera musculus) surfacing with long back and characteristically small dorsal visible. West of Iceland.
1036-142 - Blue whale (Balaenoptera musculus) surfacing with long back and characteristically small dorsal visible. West of Iceland.
Olive ridley turtle (Lepidochelys olivacea) entangled in discarded fishing net. Offshore Angola, West Africa
933-59 - Olive ridley turtle (Lepidochelys olivacea) entangled in discarded fishing net. Offshore Angola, West Africa
Snares creasted penguins (Eudyptes robustus) Penguins entering the water, Snares Island, New Zealand, Southern Ocean.
1034-125 - Snares creasted penguins (Eudyptes robustus) Penguins entering the water, Snares Island, New Zealand, Southern Ocean.
Endangered, endemic Hector's dolphin (Cephalorynchus hectori), with snow capped mountains in background, Kaikoura, South Island, New Zealand, South Pacific
1034-13 - Endangered, endemic Hector's dolphin (Cephalorynchus hectori), with snow capped mountains in background, Kaikoura, South Island, New Zealand, South Pacific
Snares creasted penguins (Eudyptes robustus) on kelp (Durvilla antarctica), Snares Island, New Zealand, Southern Ocean.
1034-126 - Snares creasted penguins (Eudyptes robustus) on kelp (Durvilla antarctica), Snares Island, New Zealand, Southern Ocean.
Snares crested penguins (Eudyptes atratus), swimming off Snares Islands, Snares Islands, New Zealand, Pacific Ocean.
1034-128 - Snares crested penguins (Eudyptes atratus), swimming off Snares Islands, Snares Islands, New Zealand, Pacific Ocean.
Snares crested penguins (Eudyptes robustus), Penguin with Kelp (Durvilla antarctica) Snares Island, New Zealand, Pacific Ocean.
1034-129 - Snares crested penguins (Eudyptes robustus), Penguin with Kelp (Durvilla antarctica) Snares Island, New Zealand, Pacific Ocean.
Humpback whale (Megaptera novaeangliae) cow and calf, underwater, Tonga, South Pacific
1034-23 - Humpback whale (Megaptera novaeangliae) cow and calf, underwater, Tonga, South Pacific
Endangered, endemic Hector's dolphin (Cephalorynchus hectori), with snow capped mountains in background, Kaikoura, South Island, New Zealand, South Pacific
1034-12 - Endangered, endemic Hector's dolphin (Cephalorynchus hectori), with snow capped mountains in background, Kaikoura, South Island, New Zealand, South Pacific
NOTE: High path to top of island used by Snares crested penguins (Eudyptes atratus), Snares Islands, New Zealand, Pacific Ocean.
1034-127 - NOTE: High path to top of island used by Snares crested penguins (Eudyptes atratus), Snares Islands, New Zealand, Pacific Ocean.
Minke whale (Balaenoptera acutorostrata) with a loup of plastic packing tape stuck in its baleen, round its upper jaw and over its blow hole. Hebrides, Scotland
969-213 - Minke whale (Balaenoptera acutorostrata) with a loup of plastic packing tape stuck in its baleen, round its upper jaw and over its blow hole. Hebrides, Scotland
Adult West Indian Manatee (Trichechus manatus) belly-up in Homosassa Springs, Florida, USA.
979-851 - Adult West Indian Manatee (Trichechus manatus) belly-up in Homosassa Springs, Florida, USA.
Common Tern chick (Sterna hirundo), Jersey, British Isles
1004-143 - Common Tern chick (Sterna hirundo), Jersey, British Isles
Macaroni Penguins (Eudyptes chrysolophus) in Elsehul Bay on South Georgia Island in the Southern Ocean. There are about 18 million Macaroni Penguins in existence, and the number is decreasing. They are distributed from the sub-Antarctic to the Antarctic Peninsula. Penguins in genus Eudyptes are usually distinguished by yellow and black plumes on the top of their heads. Adult Macaroni Penguins average about 12 pounds (5.5 kilograms) in weight and average 28 inches (71 centimeters) in length. Their diet consists of a variety of crustaceans, mainly krill and squid. Although the number of Macaroni Penguins is currently high, the decline of the overall population in the last 30 years has resulted in the classification of the species as globally Vulnerable by the IUCN Red List of Threatened Species.
979-7092 - Macaroni Penguins (Eudyptes chrysolophus) in Elsehul Bay on South Georgia Island in the Southern Ocean. There are about 18 million Macaroni Penguins in existence, and the number is decreasing. They are distributed from the sub-Antarctic to the Antarctic Peninsula. Penguins in genus Eudyptes are usually distinguished by yellow and black plumes on the top of their heads. Adult Macaroni Penguins average about 12 pounds (5.5 kilograms) in weight and average 28 inches (71 centimeters) in length. Their diet consists of a variety of crustaceans, mainly krill and squid. Although the number of Macaroni Penguins is currently high, the decline of the overall population in the last 30 years has resulted in the classification of the species as globally Vulnerable by the IUCN Red List of Threatened Species.
Adult humpback whale (Megaptera novaeangliae) breaching  in the fjord of Isfjardardjup, Iceland. MORE INFO There are at least 80,000 humpback whales worldwide, with about 12,000 in the North Atlantic. This species is considered "least concern" from a conservation standpoint, as of 2008. This is an improvement from vulnerable in the prior assessment. Most monitored stocks of humpback whales have rebounded well since the end of commercial whaling including the North Atlantic where stocks are now believed to be approaching pre-hunting levels.
979-8996 - Adult humpback whale (Megaptera novaeangliae) breaching in the fjord of Isfjardardjup, Iceland. MORE INFO There are at least 80,000 humpback whales worldwide, with about 12,000 in the North Atlantic. This species is considered "least concern" from a conservation standpoint, as of 2008. This is an improvement from vulnerable in the prior assessment. Most monitored stocks of humpback whales have rebounded well since the end of commercial whaling including the North Atlantic where stocks are now believed to be approaching pre-hunting levels.
Adult macaroni penguins (Eudyptes chrysolophus) plunging into the sea leaving their breeding colony at Elsehul on South Georgia, Southern Ocean. MORE INFO Numbering up to 100,000 individuals, the breeding colonies of the macaroni penguin are among the largest and densest of all penguin species. With about 18 million individuals, the macaroni penguin is the most numerous penguin species. However, widespread decline in populations have been recorded since the mid-1970s. These factors result in their conservation status being reclassified as vulnerable.
979-9382 - Adult macaroni penguins (Eudyptes chrysolophus) plunging into the sea leaving their breeding colony at Elsehul on South Georgia, Southern Ocean. MORE INFO Numbering up to 100,000 individuals, the breeding colonies of the macaroni penguin are among the largest and densest of all penguin species. With about 18 million individuals, the macaroni penguin is the most numerous penguin species. However, widespread decline in populations have been recorded since the mid-1970s. These factors result in their conservation status being reclassified as vulnerable.
Adult southern rockhopper penguin (Eudyptes chrysocome chrysocome) at breeding and molting colony on New Island in the Falkland Islands, South Atlantic Ocean. MORE INFO The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-9120 - Adult southern rockhopper penguin (Eudyptes chrysocome chrysocome) at breeding and molting colony on New Island in the Falkland Islands, South Atlantic Ocean. MORE INFO The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4402 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4399 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Thresher Shark in gill net   (rr)
1015-328 - Thresher Shark in gill net (rr)
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4405 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Adult macaroni penguins (Eudyptes chrysolophus) porpoising for speed while traveling to their breeding colony on South Georgia, Southern Ocean. MORE INFO Numbering up to 100,000 individuals, the breeding colonies of the macaroni penguin are among the largest and densest of all penguin species. With about 18 million individuals, the macaroni penguin is the most numerous penguin species. However, widespread decline in populations have been recorded since the mid-1970s. These factors result in their conservation status being reclassified as vulnerable.
979-9380 - Adult macaroni penguins (Eudyptes chrysolophus) porpoising for speed while traveling to their breeding colony on South Georgia, Southern Ocean. MORE INFO Numbering up to 100,000 individuals, the breeding colonies of the macaroni penguin are among the largest and densest of all penguin species. With about 18 million individuals, the macaroni penguin is the most numerous penguin species. However, widespread decline in populations have been recorded since the mid-1970s. These factors result in their conservation status being reclassified as vulnerable.
Adult southern rockhopper penguin (Eudyptes chrysocome chrysocome) at breeding and molting colony on New Island in the Falkland Islands, South Atlantic Ocean. MORE INFO The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-9121 - Adult southern rockhopper penguin (Eudyptes chrysocome chrysocome) at breeding and molting colony on New Island in the Falkland Islands, South Atlantic Ocean. MORE INFO The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Adult macaroni penguin (Eudyptes chrysolophus) on Elephant Island, South Shetlands, Antarctica. MORE INFO Numbering up to 100,000 individuals, the breeding colonies of the macaroni penguin are among the largest and densest of all penguin species. With about 18 million individuals, the macaroni penguin is the most numerous penguin species. However, widespread decline in populations have been recorded since the mid 1970s. These factors result in their conservation status being reclassified as vulnerable.
979-9124 - Adult macaroni penguin (Eudyptes chrysolophus) on Elephant Island, South Shetlands, Antarctica. MORE INFO Numbering up to 100,000 individuals, the breeding colonies of the macaroni penguin are among the largest and densest of all penguin species. With about 18 million individuals, the macaroni penguin is the most numerous penguin species. However, widespread decline in populations have been recorded since the mid 1970s. These factors result in their conservation status being reclassified as vulnerable.
Adult humpback whale (Megaptera novaeangliae) head-lunging in the fjord of Isfjardardjup, Iceland. MORE INFO There are at least 80,000 humpback whales worldwide, with about 12,000 in the North Atlantic. This species is considered "least concern" from a conservation standpoint, as of 2008. This is an improvement from vulnerable in the prior assessment. Most monitored stocks of humpback whales have rebounded well since the end of commercial whaling including the North Atlantic where stocks are now believed to be approaching pre-hunting levels.
979-9000 - Adult humpback whale (Megaptera novaeangliae) head-lunging in the fjord of Isfjardardjup, Iceland. MORE INFO There are at least 80,000 humpback whales worldwide, with about 12,000 in the North Atlantic. This species is considered "least concern" from a conservation standpoint, as of 2008. This is an improvement from vulnerable in the prior assessment. Most monitored stocks of humpback whales have rebounded well since the end of commercial whaling including the North Atlantic where stocks are now believed to be approaching pre-hunting levels.
Adult West Indian Manatee (Triaenodon manatus) with snorkeler in Homosassa Springs, Florida, USA. 
(Restricted Resolution - pls contact us)
979-854 - Adult West Indian Manatee (Triaenodon manatus) with snorkeler in Homosassa Springs, Florida, USA. (Restricted Resolution - pls contact us)
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4423 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Adult macaroni penguins (Eudyptes chrysolophus) porpoising for speed while traveling to their breeding colony on South Georgia, Southern Ocean. MORE INFO Numbering up to 100,000 individuals, the breeding colonies of the macaroni penguin are among the largest and densest of all penguin species. With about 18 million individuals, the macaroni penguin is the most numerous penguin species. However, widespread decline in populations have been recorded since the mid-1970s. These factors result in their conservation status being reclassified as vulnerable.
979-9381 - Adult macaroni penguins (Eudyptes chrysolophus) porpoising for speed while traveling to their breeding colony on South Georgia, Southern Ocean. MORE INFO Numbering up to 100,000 individuals, the breeding colonies of the macaroni penguin are among the largest and densest of all penguin species. With about 18 million individuals, the macaroni penguin is the most numerous penguin species. However, widespread decline in populations have been recorded since the mid-1970s. These factors result in their conservation status being reclassified as vulnerable.
Adult southern rockhopper penguin (Eudyptes chrysocome chrysocome) at breeding and molting colony on New Island in the Falkland Islands, South Atlantic Ocean. MORE INFO The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-9123 - Adult southern rockhopper penguin (Eudyptes chrysocome chrysocome) at breeding and molting colony on New Island in the Falkland Islands, South Atlantic Ocean. MORE INFO The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
A lone adult Macaroni Penguin (Eudyptes chrysolophus) among a chinstrap penguin colony at Point Wild on Elephant Island in the South Shetland Islands, Antarctica. There are about 18 million Macaroni Penguins in existence, and the number is decreasing. They are distributed from the sub-Antarctic to the Antarctic Peninsula. Penguins in genus Eudyptes are usually distinguished by yellow and black plumes on the top of their heads. Adult Macaroni Penguins average about 12 pounds (5.5 kilograms) in weight and average 28 inches (71 centimeters) in length. Their diet consists of a variety of crustaceans, mainly krill and squid. Although the number of Macaroni Penguins is currently high, the decline of the overall population in the last 30 years has resulted in the classification of the species as globally Vulnerable by the IUCN Red List of Threatened Species.
979-4437 - A lone adult Macaroni Penguin (Eudyptes chrysolophus) among a chinstrap penguin colony at Point Wild on Elephant Island in the South Shetland Islands, Antarctica. There are about 18 million Macaroni Penguins in existence, and the number is decreasing. They are distributed from the sub-Antarctic to the Antarctic Peninsula. Penguins in genus Eudyptes are usually distinguished by yellow and black plumes on the top of their heads. Adult Macaroni Penguins average about 12 pounds (5.5 kilograms) in weight and average 28 inches (71 centimeters) in length. Their diet consists of a variety of crustaceans, mainly krill and squid. Although the number of Macaroni Penguins is currently high, the decline of the overall population in the last 30 years has resulted in the classification of the species as globally Vulnerable by the IUCN Red List of Threatened Species.
Macaroni Penguins (Eudyptes chrysolophus) in Elsehul Bay on South Georgia Island in the Southern Ocean. There are about 18 million Macaroni Penguins in existence, and the number is decreasing. They are distributed from the sub-Antarctic to the Antarctic Peninsula. Penguins in genus Eudyptes are usually distinguished by yellow and black plumes on the top of their heads. Adult Macaroni Penguins average about 12 pounds (5.5 kilograms) in weight and average 28 inches (71 centimeters) in length. Their diet consists of a variety of crustaceans, mainly krill and squid. Although the number of Macaroni Penguins is currently high, the decline of the overall population in the last 30 years has resulted in the classification of the species as globally Vulnerable by the IUCN Red List of Threatened Species.
979-7091 - Macaroni Penguins (Eudyptes chrysolophus) in Elsehul Bay on South Georgia Island in the Southern Ocean. There are about 18 million Macaroni Penguins in existence, and the number is decreasing. They are distributed from the sub-Antarctic to the Antarctic Peninsula. Penguins in genus Eudyptes are usually distinguished by yellow and black plumes on the top of their heads. Adult Macaroni Penguins average about 12 pounds (5.5 kilograms) in weight and average 28 inches (71 centimeters) in length. Their diet consists of a variety of crustaceans, mainly krill and squid. Although the number of Macaroni Penguins is currently high, the decline of the overall population in the last 30 years has resulted in the classification of the species as globally Vulnerable by the IUCN Red List of Threatened Species.
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4415 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4403 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Black-browed Albatross (Thalassarche melanophrys) chick on nest in the Falkland Islands.
979-1776 - Black-browed Albatross (Thalassarche melanophrys) chick on nest in the Falkland Islands.
Adult rockhopper penguin (Eudyptes chrysocome chrysocome) at breeding and molting colony on New Island in the Falkland Islands, South Atlantic Ocean. MORE INFO Rockhopper penguins have a global population of roughly 1.1 million pairs. About two-thirds of the global population belongs to E.c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and Chile. The Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-9248 - Adult rockhopper penguin (Eudyptes chrysocome chrysocome) at breeding and molting colony on New Island in the Falkland Islands, South Atlantic Ocean. MORE INFO Rockhopper penguins have a global population of roughly 1.1 million pairs. About two-thirds of the global population belongs to E.c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and Chile. The Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4408 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4425 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Adult humpback whale (Megaptera novaeangliae) surfacing near researchers in Zodiac in the late evening at Siglufjordur, Iceland. MORE INFO There are at least 80,000 humpback whales worldwide, with about 12,000 in the North Atlantic. This species is considered "least concern" from a conservation standpoint, as of 2008. This is an improvement from vulnerable in the prior assessment. Most monitored stocks of humpback whales have rebounded well since the end of commercial whaling including the North Atlantic where stocks are now believed to be approaching pre-hunting levels.
979-8994 - Adult humpback whale (Megaptera novaeangliae) surfacing near researchers in Zodiac in the late evening at Siglufjordur, Iceland. MORE INFO There are at least 80,000 humpback whales worldwide, with about 12,000 in the North Atlantic. This species is considered "least concern" from a conservation standpoint, as of 2008. This is an improvement from vulnerable in the prior assessment. Most monitored stocks of humpback whales have rebounded well since the end of commercial whaling including the North Atlantic where stocks are now believed to be approaching pre-hunting levels.
Adult macaroni penguin (Eudyptes chrysolophus) on Elephant Island, South Shetlands, Antarctica. MORE INFO Numbering up to 100,000 individuals, the breeding colonies of the macaroni penguin are among the largest and densest of all penguin species. With about 18 million individuals, the macaroni penguin is the most numerous penguin species. However, widespread decline in populations have been recorded since the mid 1970s. These factors result in their conservation status being reclassified as vulnerable.
979-9125 - Adult macaroni penguin (Eudyptes chrysolophus) on Elephant Island, South Shetlands, Antarctica. MORE INFO Numbering up to 100,000 individuals, the breeding colonies of the macaroni penguin are among the largest and densest of all penguin species. With about 18 million individuals, the macaroni penguin is the most numerous penguin species. However, widespread decline in populations have been recorded since the mid 1970s. These factors result in their conservation status being reclassified as vulnerable.
Macaroni Penguins (Eudyptes chrysolophus) on South Georgia Island in the Southern Ocean. There are about 18 million Macaroni Penguins in existence, and the number is decreasing. They are distributed from the sub-Antarctic to the Antarctic Peninsula. Adult Macaroni Penguins average about 12 pounds (5.5 kilograms) in weight and average 28 inches (71 centimeters) in length. Their diet consists of a variety of crustaceans, mainly krill and squid. Although the number of Macaroni Penguins is currently high, the decline of the overall population in the last 30 years has resulted in the classification of the species as globally Vulnerable by the IUCN Red List of Threatened Species.
979-4433 - Macaroni Penguins (Eudyptes chrysolophus) on South Georgia Island in the Southern Ocean. There are about 18 million Macaroni Penguins in existence, and the number is decreasing. They are distributed from the sub-Antarctic to the Antarctic Peninsula. Adult Macaroni Penguins average about 12 pounds (5.5 kilograms) in weight and average 28 inches (71 centimeters) in length. Their diet consists of a variety of crustaceans, mainly krill and squid. Although the number of Macaroni Penguins is currently high, the decline of the overall population in the last 30 years has resulted in the classification of the species as globally Vulnerable by the IUCN Red List of Threatened Species.
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4416 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Adult humpback whale (Megaptera novaeangliae) surfacing  in Isafjardardjup Bay, Iceland. MORE INFO There are at least 80,000 humpback whales worldwide, with about 12,000 in the North Atlantic. This species is considered "least concern" from a conservation standpoint, as of 2008. This is an improvement from vulnerable in the prior assessment. Most monitored stocks of humpback whales have rebounded well since the end of commercial whaling including the North Atlantic where stocks are now believed to be approaching pre-hunting levels.
979-9003 - Adult humpback whale (Megaptera novaeangliae) surfacing in Isafjardardjup Bay, Iceland. MORE INFO There are at least 80,000 humpback whales worldwide, with about 12,000 in the North Atlantic. This species is considered "least concern" from a conservation standpoint, as of 2008. This is an improvement from vulnerable in the prior assessment. Most monitored stocks of humpback whales have rebounded well since the end of commercial whaling including the North Atlantic where stocks are now believed to be approaching pre-hunting levels.
Adult female Green Sea Turtle (Chelonia mydas) underwater on a reef at Olowalu, Maui, Hawaii.
979-1381 - Adult female Green Sea Turtle (Chelonia mydas) underwater on a reef at Olowalu, Maui, Hawaii.
Adult macaroni penguin (Eudyptes chrysolophus) in Elsehul Bay on South Georgia, Southern Ocean. MORE INFO Numbering up to 100,000 individuals, the breeding colonies of the macaroni penguin are among the largest and densest of all penguin species. With about 18 million individuals, the macaroni penguin is the most numerous penguin species. However, widespread decline in populations have been recorded since the mid 1970s. These factors result in their conservation status being reclassified as vulnerable.
979-9127 - Adult macaroni penguin (Eudyptes chrysolophus) in Elsehul Bay on South Georgia, Southern Ocean. MORE INFO Numbering up to 100,000 individuals, the breeding colonies of the macaroni penguin are among the largest and densest of all penguin species. With about 18 million individuals, the macaroni penguin is the most numerous penguin species. However, widespread decline in populations have been recorded since the mid 1970s. These factors result in their conservation status being reclassified as vulnerable.
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4406 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Adult humpback whale (Megaptera novaeangliae) breaching  in the fjord of Isfjardardjup, Iceland. MORE INFO There are at least 80,000 humpback whales worldwide, with about 12,000 in the North Atlantic. This species is considered "least concern" from a conservation standpoint, as of 2008. This is an improvement from vulnerable in the prior assessment. Most monitored stocks of humpback whales have rebounded well since the end of commercial whaling including the North Atlantic where stocks are now believed to be approaching pre-hunting levels.
979-8998 - Adult humpback whale (Megaptera novaeangliae) breaching in the fjord of Isfjardardjup, Iceland. MORE INFO There are at least 80,000 humpback whales worldwide, with about 12,000 in the North Atlantic. This species is considered "least concern" from a conservation standpoint, as of 2008. This is an improvement from vulnerable in the prior assessment. Most monitored stocks of humpback whales have rebounded well since the end of commercial whaling including the North Atlantic where stocks are now believed to be approaching pre-hunting levels.
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4414 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4404 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Green sea turtle (Chelonia mydas) off Olowalu Reef on the west side of the island of Maui, Hawaii, USA. Notice the monofilament line caught between the left front flipper and the head of this turtle.
979-9555 - Green sea turtle (Chelonia mydas) off Olowalu Reef on the west side of the island of Maui, Hawaii, USA. Notice the monofilament line caught between the left front flipper and the head of this turtle.
Adult rockhopper penguin (Eudyptes chrysocome chrysocome) at breeding and molting colony on New Island in the Falkland Islands, South Atlantic Ocean. MORE INFO Rockhopper penguins have a global population of roughly 1.1 million pairs. About two-thirds of the global population belongs to E.c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and Chile. The Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-9249 - Adult rockhopper penguin (Eudyptes chrysocome chrysocome) at breeding and molting colony on New Island in the Falkland Islands, South Atlantic Ocean. MORE INFO Rockhopper penguins have a global population of roughly 1.1 million pairs. About two-thirds of the global population belongs to E.c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and Chile. The Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4417 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Pacific Green Sea Turtle (Chelonia mydas) resting against coral head off Kapalua, Maui, Hawaii.
979-1377 - Pacific Green Sea Turtle (Chelonia mydas) resting against coral head off Kapalua, Maui, Hawaii.
Adult humpback whale (Megaptera novaeangliae) head-lunging in the fjord of Isfjardardjup, Iceland. MORE INFO There are at least 80,000 humpback whales worldwide, with about 12,000 in the North Atlantic. This species is considered "least concern" from a conservation standpoint, as of 2008. This is an improvement from vulnerable in the prior assessment. Most monitored stocks of humpback whales have rebounded well since the end of commercial whaling including the North Atlantic where stocks are now believed to be approaching pre-hunting levels.
979-9001 - Adult humpback whale (Megaptera novaeangliae) head-lunging in the fjord of Isfjardardjup, Iceland. MORE INFO There are at least 80,000 humpback whales worldwide, with about 12,000 in the North Atlantic. This species is considered "least concern" from a conservation standpoint, as of 2008. This is an improvement from vulnerable in the prior assessment. Most monitored stocks of humpback whales have rebounded well since the end of commercial whaling including the North Atlantic where stocks are now believed to be approaching pre-hunting levels.
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4412 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
Adult West Indian Manatee (Trichechus manatus) foraging in Homosassa Springs, Florida, USA.
(Restricted Resolution - pls contact us)
979-852 - Adult West Indian Manatee (Trichechus manatus) foraging in Homosassa Springs, Florida, USA. (Restricted Resolution - pls contact us)
Macaroni Penguins (Eudyptes chrysolophus) in Elsehul Bay on South Georgia Island in the Southern Ocean. There are about 18 million Macaroni Penguins in existence, and the number is decreasing. They are distributed from the sub-Antarctic to the Antarctic Peninsula. Penguins in genus Eudyptes are usually distinguished by yellow and black plumes on the top of their heads. Adult Macaroni Penguins average about 12 pounds (5.5 kilograms) in weight and average 28 inches (71 centimeters) in length. Their diet consists of a variety of crustaceans, mainly krill and squid. Although the number of Macaroni Penguins is currently high, the decline of the overall population in the last 30 years has resulted in the classification of the species as globally Vulnerable by the IUCN Red List of Threatened Species.
979-7090 - Macaroni Penguins (Eudyptes chrysolophus) in Elsehul Bay on South Georgia Island in the Southern Ocean. There are about 18 million Macaroni Penguins in existence, and the number is decreasing. They are distributed from the sub-Antarctic to the Antarctic Peninsula. Penguins in genus Eudyptes are usually distinguished by yellow and black plumes on the top of their heads. Adult Macaroni Penguins average about 12 pounds (5.5 kilograms) in weight and average 28 inches (71 centimeters) in length. Their diet consists of a variety of crustaceans, mainly krill and squid. Although the number of Macaroni Penguins is currently high, the decline of the overall population in the last 30 years has resulted in the classification of the species as globally Vulnerable by the IUCN Red List of Threatened Species.
Adult rockhopper penguin (Eudyptes chrysocome chrysocome) at breeding and molting colony on New Island in the Falkland Islands, South Atlantic Ocean. MORE INFO Rockhopper penguins have a global population of roughly 1.1 million pairs. About two-thirds of the global population belongs to E.c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and Chile. The Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-9250 - Adult rockhopper penguin (Eudyptes chrysocome chrysocome) at breeding and molting colony on New Island in the Falkland Islands, South Atlantic Ocean. MORE INFO Rockhopper penguins have a global population of roughly 1.1 million pairs. About two-thirds of the global population belongs to E.c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and Chile. The Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
West Indian Manatee (Trichechus manatus) herd at rest in the early morning in Homosassa Springs, Florida, USA.
979-850 - West Indian Manatee (Trichechus manatus) herd at rest in the early morning in Homosassa Springs, Florida, USA.
Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.
979-4427 - Adult Southern Rockhopper Penguins (Eudyptes chrysocome chrysocome) in the Falkland Islands. This is the smallest yellow-crested, black-and-white penguin in the genus Eudyptes. It reaches a length of 45-58 cm (18-23 in) and typically weighs 2-3.4 kg (4.4-7.5 lb), although there are records of exceptionally large rockhoppers weighing 5 kg (11 lbs). Their common name refers to the fact that unlike many other penguins which negotiate obstacles by sliding on their bellies or by awkward climbing using their flipper-like wings as aid, Rockhoppers will try to jump over boulders and across cracks. This behavior is by no means unique to this species however - at least the other "crested" penguins of the genus Eudyptes hop around rocks too. Southern Rockhopper Penguins have a global population of roughly 1 million pairs, perhaps a bit more. About two-thirds of the global population belongs to E. c. chrysocome which breeds on the Falkland Islands and on islands off Argentina and southern Chile. The Southern Rockhopper Penguin is classified as Vulnerable species by the IUCN.